Νέα δημοσκοπική …εντολή για ανασχηματισμό. Ποιοι βλέπουν την έξοδο

Το 55,2% των πολιτών, που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής», απαντούν θετικά στο ερώτημα για να ανασχηματισμό, με το 33,8% να απαντά «ναι» και το 21,4% «μάλλον ναι», με μόλις 17,5% να δηλώνει «όχι» και 10% «μάλλον όχι».

Πρόκειται για τη νέα δημοσκόπηση που εμφανίζει τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται με ποσοστό 3% από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Φεύγουν Δρίτσας, Φίλης, Πολάκης και Κουρουμπλής»

Τα σενάρια που αναφέρονται στα «γράψε-σβήσε» του Μαξίμου δίνουν και παίρνουν με δημοσιεύματα να θέλουν κάποιους από τους υπουργούς της κυβέρνησης να έχουν χάσει ήδη τον ύπνο του.

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, με το ένα πόδι εκτός κυβέρνησης βρίσκεται ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας. Δεν είναι μόνο το αλαλούμ που έχει προκαλέσει με τις δηλώσεις του για την πώληση του 67% του ΟΛΠ στην Cosco αλλά και η σχέση του με «αλληλέγγυους» στο λιμάνι του Πειραιά. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, την προηγουμένη της αναχώρησης Τσίπρα για το Παρίσι, ο υπουργός κλήθηκε στο... "πραιτόριο" μαζί με άλλους εμπλεκόμενους στο προσφυγικό και οι φωνές του πρωθυπουργού ακούγονταν ως την Ηρώδου του Αττικού.

Στους προς αποχώρηση υπουργούς είναι και ο Νίκος Φίλης, ο οποίος -σύμφωνα με κάποιους στο Μαξίμου- «δεν μπορεί πλέον να σταθεί στο υπουργείο Παιδείας» εξαιτίας των απόψεών του για την Παιδεία και την επιμονή του για ρήξη με την εκκλησία.

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, ο επόμενος που προορίζεται για έξοδο, σύμφωνα με όσα διαδίδονται από το Μαξίμου, είναι ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής. Κατά πάσα πιθανότητα, τη θέση του θα πάρει η Όλγα Γεροβασίλη για να ετοιμάσει τον εκλογικό νόμο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η κ. Γεροβασίλη φεύγει από κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την έξοδο από την κυβέρνηση θα δει και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας τοποθετείται σύμβουλος ή υπουργός Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργώ, για να γίνει και το χατίρι του Πάνου Καμμένου. Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης ή θα μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο ή θα πάει στο σπίτι του.

Φεύγουν και οικειοθελώς

Υπάρχει μια κατηγορία υπουργών που θέλουν να βγουν από την κυβέρνηση οικειοθελώς. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας από αυτούς είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που δεν θέλει να επωμιστεί το βάρος για τα νέα μέτρα που έρχονται. Αναζητείται λοιπόν νέος "τσάρος" της Οικονομίας με το όνομα του Γιώργου Χουλιαράκη να ακούγεται έντονα.

Από το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο εξαιρείται ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος -όπως λέγεται στο Μαξίμου- ούτε τα ξενύχτια των διαπραγματεύσεων αντέχει ούτε τις μαραθώνιες συνεδριάσεις του Eurogroup. Άλλωστε ο ίδιος έχει απορρίψει ανάλογη πρόταση τον περασμένο Ιούνιο και θεωρεί ότι ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και συντονιστής διαφόρων οικονομικών επιτροπών έχει έργο να προσφέρει.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη φέρεται να ζητά από τον πρωθυπουργό να τον απαλλάξει από το «μαρτύριο που περνά».

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα