Το σχόλιο του Βερολίνου για την παρέμβαση Ομπάμα υπέρ Ελλάδας

Άγνοια για το περιεχόμενο της προγραμματισμένης συζήτησης του Μπαράκ Ομπάμα και της Άνγκελα Μέρκελ για το ελληνικό ζήτημα δηλώνει το Βερολίνο, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Δεν γνωρίζω τη δήλωση του Λευκού Οίκου. Είναι ακόμη μια εβδομάδα μπροστά μας. Είναι αυτονόητο ότι στην επίσκεψη της Έκθεσης του Ανόβερου θα γίνει συζήτηση και για θέματα παγκόσμιας οικονομίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Καγκελαρίου.

«Το ενδιαφέρον της αμερικανικής πλευράς για την ευρωπαϊκή κατάσταση και για την κατάσταση της Ευρωζώνης είναι πάντα μεγάλο, και για αυτό είναι πιθανό ότι και αυτό θα αποτελέσει θέμα συζήτησης -μαζί με τα θέματα που μας απασχολούν παγκοσμίως, στην εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας, Συρία, το μεγάλο θέμα παγκόσμιου εμπορίου ΤΤΙΡ. Δεν θέλω να το προκαταλάβω, αλλά αυτά είναι κάποια κεντρικά σημεία τα οποία μπορεί κανείς να φανταστεί», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοινώθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μεταβαίνει στις 23 Απριλίου στο Βερολίνο για να συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ. Στη συνάντηση αναμένεται να θέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα τόσο με το δημοσιονομικό πρόγραμμα προσαρμογής όσο και με το προσφυγικό.

tvxs

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα