Κομισιόν: Προαπαιτούμενο η συμφωνία για να εφαρμοστούν τα νομοσχέδια

Η απόφαση της κυβέρνησης να ανακοινώσει πως καταθέτει άμεσα στη Βουλή τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό φαίνεται έπιασε εξ απίνης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί εκπρόσωπος της Κομισιόν όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλεξάντερ Βίντερστάιν υπονόησε ότι για να τεθούν σε εφαρμογή τα νομοσχέδια τα οποία προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση, προαπαιτούμενο είναι η συμφωνία των ελληνικών αρχών με τους θεσμούς.

Όπως είπε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ενήμερη για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να ξεκινήσει στο άμεσο μέλλον συζήτηση επί ορισμένων νομοσχεδίων στη Βουλή των Ελλήνων. «Η ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων είναι το κλειδί, καθώς και η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Καταλήγοντας, υπενθύμισε ότι οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης συνεχίζονται, τονίζοντας ότι «η Επιτροπή αναμένει ταχεία πρόοδο σε όλα τα μέτωπα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα