Γιούνκερ: Θα δώσουμε 30 εκατ. ευρώ στον ελληνικό Στρατό

​Την περαιτέρω χρηματοδότηση, υλικοτεχνική στήριξη σε υποδομές και την ενίσχυση με νέο προσωπικό για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ για την Ελλάδα, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με Τουσκ και Νταβούτογλου, μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο κ.Γιούνκερ είπε ότι θα δοθούν 30 εκατ. ευρώ στον ελληνικό στρατό για τη δημιουργία των Κέντρων καταγραφής προσφύγων, ανά την επικράτεια.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε την ελπίδα του να υπάρξει τους επόμενους μήνες η μετεγκατάσταση των προσφύγων που βρίσκονται στην Ειδομένη, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει το χρόνο έναρξης και των αριθμό των προσφύγων που θα μετεγκατασταθούν.

«Η Ευρώπη και κυρίως η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει τιτάνιο έργο» τόνισε, δίνοντας την δέσμευση ότι η Κομισιόν θα προσφέρει καθημερινή υποστήριξη στην Ελλάδα για την εφαρμογή της συμφωνίας.

«Πρέπει να δουλέψουν 4.000 άνθρωποι γι’ αυτή τη συμφωνία και αυτό πρέπει να ξεκινήσει άμεσα. Το κόστος υπολογίζεται να φτάσει έως και σε 300 εκατ. ευρώ» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις  συνομιλίες με την Τουρκία, ο κ.Γιούνκερ δήλωσε ότι «τις  τελευταίες μέρες είχαμε πολύ εντατικές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. Ήταν σκληρές,αλλά πολύ δίκαιες. Όλα όσα ειπώθηκαν συνέταξαν την συμφωνία μας, η οποία είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα