Αυστηροποιείται το θεσμικό πλαίσιο για τις δημοσκοπήσεις

Ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς προανήγγειλε από την Βουλή αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για τις δημοσκοπήσεις με στόχο την διαφάνεια και την αντικειμενικότητά τους.

Ο Υπουργός Επικρατείας είπε ότι η Κυβέρνηση μελετά την αυστηροποίηση και ενίσχυση του υφιστάμενο θεσμικού πλαισίου για την διεξαγωγή δημοσκοπήσεων από τις εταιρείες προκειμένου να εξαλειφθούν φαινόμενα παραπλάνησης και χειραγωγήσεων της κοινής γνώμης. Μάλιστα για να δομήσει την αναγκαιότητα αυτή επικαλέσθηκε και τις αστοχίες των δημοσκοπήσεων κατά την διάρκεια του δημοψηφίσματος όσο και των εθνικών εκλογών μιλώντας τερατώδεις αποκλίσεις που μόνο μερικώς μπορούν να αποδοθούν από μεθοδολογική ανεπάρκεια που ακολούθησαν οι εταιρείες δημοσκόπησης.

Όπως είπε ο κ. Παππάς θέλουμε να ενισχύσουμε το ρυθμιστικό πλαίσιο ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα παραπλάνησης, επισημαίνοντας, ότι τόσο στο πρόσφατο δημοψήφισμα όσο και στις εθνικές εκλογές υπήρξαν τερατώδεις αποκλίσεις που μόνον μερικώς μπορούν να εξηγηθούν από μεθοδολογική ανεπάρκεια των εταιρειών δημοσκοπήσεων.

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα