Πολιτικοί απόγονοι των δοσίλογων και φιλοναζιστές

Ως πολιτικούς απόγονους των δοσίλογων, των φιλοναζιστών κι εκείνων που συμπαρατάχθηκαν με τον Άξονα και έφυγαν μαζί του από τη χώρα, κατέδειξε την Χρυσή Αυγή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, κατηγορώντας το κόμμα αυτό για πατριδοκαπηλία και επισημαίνοντας, πως δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να «σηκώνουν το χέρι και να μιλούν για την πολιτική ιστορία οιουδήποτε εξ ημών».

«Η προσπάθεια συγκεκριμένου κόμματος, το οποίο έχει σαφή ιδεολογία, την ναζιστική, το να εμφανίζεται ως ελληνικό εθνικιστικό κόμμα είναι μια ντροπή. Κι επειδή από το βήμα αυτό κάποτε έκανα μια ιστορική αναφορά και είπα ότι το ιστορικό του προηγούμενο είναι ο στρατηγός Τσολάκογλου, έκανα λάθος, είναι ο καπετάν Πούλιος στην Μακεδονία, ο οποίος αναχώρησε με τα γερμανικά στρατεύματα κι έκανε ελληνική κυβέρνηση στη Βιέννη», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, στην συζήτηση για του νομοσχέδιο για το αντιντόπινγκ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, είπε πως πρέπει να σταματήσει αυτή η ιστορία της πατριδοκαπηλίας και ανήγγειλε ότι θα ζητήσει την διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης την 6η Απριλίου, ημέρα της γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα, έτσι ώστε να τοποθετηθεί επιτέλους η Χ.Α., για την εισβολή και τα ναζιστικά εγκλήματα.

Προηγουμένως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χ.Α. Γιάννης Λαγός, είχε πει ότι ο «πατέρας του σημερινού προέδρου της ΝΔ, ξεπούλησε το όνομα της Μακεδονίας, λέγοντας ότι δεν θα το θυμάται κανείς σε δέκα χρόνια».

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης καταδικάστηκε από τους Γερμανούς σε θάνατο και έζησε εκ τύχης και δεν δικαιούται να κάνει κρίσεις για την πολιτική του διαδρομή παριστάνοντας ότι αυτός κήδεται της πατρίδος. Υπάρχουν όρια. Κι επειδή υπάρχουν τα νέα παιδιά, που δεν ξέρουν ιστορία, έχουμε εθνική υποχρέωση να τους πούμε τι έγινε και τι έκανε ο καθένας. Γιατί στην Ελλάδα υπήρξαν και δοσίλογοι και φιλοναζιστές και άνθρωποι που συμπαρατάχθηκαν με τον Άξονα και έφυγαν μαζί του από τη χώρα και δεν μπορούν οι πολιτικοί τους απόγονοι να μας σηκώνουν το χέρι και να μιλούν για την πολιτική ιστορία οιουδήποτε εξ ημών» είπε καταλήγοντας ο Νίκος Δένδιας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα