Κουρουμπλής: Το ασφαλιστικό θα περάσει

"Σήμερα, η κυβέρνηση έχει το πολιτικό κουράγιο να σηκώσει το βάρος του ασφαλιστικού και να το συζητήσει. Το ασφαλιστικό θα περάσει. Μην ανησυχείτε για αυτά που ακούγονται περί αντοχής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας... Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το λέω κατηγορηματικά» τόνισε ο υπ. Εσωτερικών.

«Όπως ξεπεράστηκε το αγροτικό, θα ξεπεραστεί και αυτό. Μέρα με τη μέρα, θα διαχειριστούμε καλύτερα και το προσφυγικό, η κυβέρνηση θα φτάσει στη διαπραγμάτευση, και από εκεί και πέρα θα αρχίσει άλλη πορεία. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός από αυτό. Το καταλαβαίνουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες και των δύο κομμάτων που κυβερνούν. Αυτά τα φληναφήματα, ότι χρειάζεται οικουμενική κυβέρνηση κ.λπ., δεν νομίζω ότι έχουν καμία αξία» πρόσθεσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Για την αξιολόγηση, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84», ο ίδιος εκτίμησε πως υπάρχει τριβή ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι θα πειστεί το ΔΝΤ για να βρεθεί ένας κοινός τόπος. Η ιστορία αυτή πρέπει να κλείσει... Πρέπει το ταχύτερο -Μάρτιο με Απρίλιο- αυτή η ιστορία να έχει κλείσει, γιατί πιστεύουμε όλοι ότι είναι σταθμός η ρύθμιση του χρέους».

Αναφορικά με το αίτημά του στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών να χρησιμοποιηθούν οι παιδικές κατασκηνώσεις για προσωρινή φιλοξενία προσφύγων, ο υπουργός σημείωσε:

«Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι οι κατασκηνώσεις δεν ανοίγουν τον Μάρτιο. Ανοίγουν στις 16 Ιουνίου. Ζήτησα, λοιπόν, τις κατασκηνώσεις μέχρι τότε. Είναι σαφές αυτό... Υπάρχει μία συνεννόηση και με την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία είναι διατεθειμένη να βάλει πλάτη. Προσπαθούμε να βρούμε τους τρόπους. Η πρώτη σκέψη είναι ένα ποσοστό αυτών των ανθρώπων να διοχετευτεί σε κατασκηνωτικούς χώρους, αλλά η διάθεσή τους δεν είναι να βρίσκονται μακριά από τον άξονα Αθηνών-Ειδομένης. Δεν θέλουν. Και να τους πας κάπου αλλού, θέλουν με οποιοδήποτε τρόπο να βρεθούν στα σύνορα, διότι θέλουν να πάνε στην Ευρώπη για πολλούς και διάφορους λόγους».


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα