Άκομψη κίνηση Αλεξιάδη στη Βουλή την ώρα της αναζήτησης συναίνεσης

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή, λίγο πριν τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, με τη ΝΔ να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έσπευσε να απαντήσει σε σκηνοθετημένη Ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου σχετικά με την εταιρείας της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, το πόθεν έσχες του και την συμμετοχή ή όχι στο ΔΣ της εταιρείας της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη του πρώην πρωθυπουργικού συμβούλου Σταύρου Παπασταύρου επί κυβερνήσεως Σαμαρά.

Η επιλογή του πολιτικού «ταϊμινγκ» του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη να προσέλθει για να απαντήσει (έστω και εάν δήλωσε αναρμόδιος) στην επίκαιρη ερώτηση του κ. Νίκου Νικολόπουλου, όταν μάλιστα σε μια άλλη σειρά ερωτήσεων οι υπουργοί είχαν ζητήσει την αναβολή συζήτησή τους, εκλήφθηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως πολιτικό «ανφέρ»!

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, παρεμβαίνοντας κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών ότι λίγη ώρα πριν την κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου αναζητείται εθνική σύμπνοια για το προσφυγικό και εθνική γραμμή, εκείνος «στήνει σώου σε βάρος του προέδρου της ΝΔ κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη» τον κατηγόρησε μάλιστα ευθέως «για συμπαιγνία» επισημαίνοντας πως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης «Μας έβγαλε έναν δεκάρικο. Η επίκαιρη ερώτηση παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής. Το σύνολο των ερωτημάτων υπέρ της διαφάνειας και κρατώντας στο χέρι του το θυμιατό της κάθαρσης επέλεξε ευπειθής να έρθει να απαντήσει….» σημειώνοντας πως η κυβέρνηση «οφείλει να έχει ντροπή και να κοκκινίζει διότι τη στιγμή που σε μια ώρα θα υπάρχει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για μείζον θέμα έρχεται εδώ και σκηνοθετεί ερωτήσεις επί τέτοιων ζητημάτων. Όσο ταπεινά κι αν είναι αυτά τα κίνητρα βλάπτουν την κοινωνία και την πολιτική ζωή του τόπου».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μπορεί να ήταν πολύ προσεκτικός σε όσα επί της ουσίας της ερώτησης ανέφερε, σημειώνοντας στον ερωτώντα βουλευτή πως για τα πλείστα από όσα αναφέρει είναι αναρμόδιος να απαντήσει (κάτι που όμως εάν το εννοούσε θα μπορούσε να το είχε δηλώσει γραπτώς στην έδρα και να μην έμπαινε καν η Ερώτηση στην διαδικασία της συζήτησης) όμως πολιτικά και επικοινωνιακά έδωσε απλόχερα… την ευκαιρία και το βήμα στον κ. Νίκο Νικολόπουλο να αναπαράγει δημοσιεύματα που αφορούν την υπόθεση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης έδειξε να λαμβάνει σαφείς αποστάσεις από τις «καταγγελίες» του Τύπου και την αναπαραγωγή τους από τον βουλευτή και δήλωσε με νόημα ότι «οι φορολογικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για πολιτική εκμετάλλευση…. Δεν πρόκειται ούτε να στοχοποιήσουμε, ούτε να ευνοήσουμε κανένα… Κάποιες φορολογικές υποθέσεις βρίσκονται στο αρχείο κάποιων υπηρεσιών από το 2012 και για αυτό θα διενεργηθεί έλεγχος…. Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συγκάλυψη, το αντίθετο, θα στηρίξουμε τις υπηρεσίες του υπουργείου για να φτάσουν οι υποθέσεις στη Δικαιοσύνη ή τα δημόσια ταμεία».

NEWSIT

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα