Οι δημοσκοπήσεις ανησυχούν το Μαξίμου

Βαριές φαίνεται να είναι οι επιπτώσεις στην εικόνα της κυβέρνησης από τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα που δημιουργούνται από τη δύσκολη αξιολόγηση, τα σκληρά μέτρα που συζητούνται, τις καθυστερήσεις που σημειώνονται και, φυσικά, τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεσπάσει.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, ανησυχούν ιδιαίτερα από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που έχουν στη διάθεσή τους, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να εμφανίζει μεγάλη αποσυσπείρωση και η ΝΔ, υπό τη νέα της ηγεσία, να μεγεθύνει το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου. Το απορριπτικό για το πολιτικό σύστημα κλίμα που μεγεθύνεται ενισχύει τις ακραίες κομματικές δυνάμεις, ενώ το αντιευρωπαϊκό κλίμα ενισχύει το ΚΚΕ, αλλά και τη ΛΑΕ.

Η ανησυχία στην ηγεσία της κυβέρνησης με αφορμή τις «μυστικές» δημοσκοπήσεις, αλλά και αυτές που θα δουν προσεχώς το φως της δημοσιότητας εστιάζεται σε τρεις κυρίως τομείς.

• Πρώτον, στο να μην παγιωθεί και να μην καταστεί μη αναστρέψιμη η δημοσκοπική έστω πρωτιά της ΝΔ.

• Δεύτερον, να μην συμβάλλει αποφασιστικά το κλίμα που θα δημιουργήσουν οι δημοσκοπήσεις στην εικόνα «κατάρρευσης» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως συνέβη με το ΠΑΣΟΚ το 2012.

• Και τρίτον, να μην αποδυναμωθεί η κυβέρνηση σε τέτοιο βαθμό, που θα τροφοδοτηθούν εκ νέου σενάρια οικουμενικής.

Οι πληροφορίες του Real.gr επιμένουν πως η δημοσιοποίηση των πρώτων δημοσκοπήσεων θα αυξήσει την πίεση στην κυβέρνηση για γρήγορη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και επανασχεδιασμού της στρατηγικής της, ακόμα και με έναν ριζικό ανασχηματισμό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα