Βούλτεψη: Εμείς δεν πνίγαμε παιδιά, επί των ημερών σας πνίγονται

Εμείς δεν πνίγαμε παιδιά, επί των ημερών σας πνίγονται, δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα εστίασε την κριτική της στην πολιτική των «ανοιχτών συνόρων» που πρέσβευε ο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία σύμφωνα με την κυρία Βούλτεψη ήταν η αιτία για την αύξηση των ροών των μεταναστών από την χώρα μας.

Μάλιστα η κυρία Βούλτεψη δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι το πρόβλημα των προσφύγων από την Συρία είχε κορυφωθεί πολύ νωρίτερα, το 2013, και ότι το «γενικό προσκλητήριο» του ΣΥΡΙΖΑ και η λογική του «μπάτε σκύλοι αλέστε» έφερε την χώρα μας στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση που είναι σήμερα.

Στις αιτιάσεις της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας απάντησε με μία ιδαίτερα αιχμηρή γλώσσα το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία επισημαίνει ότι ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής χυδαιότητας, καθώς ξέχασε τι συνέβαινε στο Αιγαίο επί κυβερνήσεως Σαμαρά. Παράλληλα την κατηγορεί ότι ταυτίζεται με όλο το συντηρητικό μπλοκ της Ευρώπης, καλλιεργώντας συστηματικά τον ρατσισμό και την ξενοφοβία

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης τους ΣΥΡΙΖΑ είναι το ακόλουθο:


«Οι δηλώσεις της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σοφίας Βούλτεψη, στην ΕΡΤ3 ξεπέρασαν κάθε όριο πολιτικής χυδαιότητας. Φαίνεται ότι ξέχασε πολύ γρήγορα το τι συνέβαινε στο Αιγαίο επί κυβερνήσεως Σαμαρά κι έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «ότι επί των ημερών σας πνίγηκαν τα παιδιά»!

Την ίδια στιγμή, η Σ. Βούλτεψη, εν μέσω ρατσιστικού παραληρήματος, εμφάνισε ως... δέλεαρ για τους πρόσφυγες που έρχονται προς την Ευρώπη λόγω του πολέμου στη Συρία το νόμο για την ιθαγένεια που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κ. Βούλτεψη «ανακάλυψε» πως η κορύφωση του πολέμου στη Συρία -και, συνεπώς, το κύμα των προσφύγων- συνέβη το 2013 και όχι επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, περίοδο κατά την οποία σημειώθηκε η έναρξη των βομβαρδισμών της περιοχής από διεθνείς στρατιωτικές δυνάμεις, και που όλα τα στοιχεία των διεθνών οργανισμών καταδεικνύουν την ενίσχυση των προσφυγικών ροών.

Ωστόσο, η κ. Βούλτεψη έσπευσε να διευκρινίσει ποιο είναι το πραγματικό της πρόβλημα. Ταυτιζόμενη με ολόκληρο το συντηρητικό πολιτικό μπλοκ της Ευρώπης που μοναδικό σκοπό έχει να σπρώξει τους πρόσφυγες κάτω από το χαλί, καλλιεργώντας συστηματικά ρατσισμό και ξενοφοβία, η κ. Βούλτεψη είπε πως επί των ημερών της κυβέρνησης Σαμαρά, οι πρόσφυγες κινούνταν προς τη Λαμπεντούζα...

Το ευτύχημα είναι πως η ελληνική κοινωνία δεν συμμερίζεται τις ακροδεξιές κορώνες της κ. Βούλτεψη, επιδεικνύοντας μια στάση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, που είναι παραδειγματική για ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα.»


Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της κυρίας Βούλτεψη:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα