Κόντρα στη Βουλή για το βίντεο από τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Κόντρα ξέσπασε στη βουλή με αφορμή το βίντεο που προβλήθηκε στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης και αναφερόταν στη στάση παρουσιαστών – δημοσιογράφων.

Το θέμα έθεσε πρώτος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος , κάνοντας λόγο για «εξευτελιστική» αναφορά και για «χαλκεία». «Δεν το έχω ξαναζήσει αυτό. Τόσα χρόνια που είμαι στην πολιτική δεν το έχω ξαναζήσει αυτό.  Μπορεί για κάποιους από την Αριστερά να τους έμεινε ο σταλινισμός και να τον εκφράζουν μορφές πολιτικής αλητείας», είπε ο κ. Λοβέρδος. « Εμείς θα προστατέψουμε την δημοκρατία και την ελεύθερη έκφραση ακόμα και αυτών που είναι αντίθετοι με τις απόψεις μας  και δεν καταφεύγουμε σε χυδαία φασιστικού τύπου μέσα υποστήριξης του εαυτού μας. Όταν σε εγκαταλείπουν τα επιχειρήματα δεν σε σώζει ο φασισμός ούτε ο σταλινισμός», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Οι όροι αυτοί απάδουν του ναού της Δημοκρατίας», επισήμανε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη,  απαντώντας στα σχόλια περί  φασισμού και σταλινισμού και ζητώντας να ανακαλέσει ο κ. Λοβέρδος.

«Μη θυμηθούμε το ρόλο που παίζουν και παίζανε τα συστημικά μέσα εν ημέρωσης με την βοήθειά σας. Μην θυμηθούμε ότι δε θέλετε και μπλοκάρετε τη σύσταση του ΕΣΡ, για να μην μπει μια τάξη σε 25 χρόνια αυθαιρεσίας, ασυδοσίας και διαπλοκής», προσέθεσε  η κ. Βάκη.

Με τη σειρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας  ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω παρατηρήσει ποτέ τέτοιο γεγονός, όπως αυτό που παρατήρησα χθες. Πανηγυρίζετε εκτός τόπου και χρόνου, σε στιγμή απόλυτης κρίσης και αγνοώντας που βρίσκεται το κοινωνικό αίσθημα. Πανηγυρίζετε ίσως για να εμποδίσετε την κοινωνική συνεννόηση. Αλλά εν πάση περιπτώσει οφείλετε να σέβεστε την ελευθεροτυπία».

Ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, σχολιάζοντας το θέμα είπε:«Τι ενοχλεί ακριβώς; Είναι καταγεγραμμένη η συμπεριφορά των συστημικών ΜΜΕ και συγκεκριμένων δημοσιογράφων που λειτούργησαν, με ένα συγκεκριμένο τρόπο, όπως και των δημοσκοπήσεων. Ποιον ενοχλεί αυτό; Γιατί όλα αυτά; Είναι πρακτικές απαξιωμένες και δεν πρέπει να συνεχιστούν».

«Είναι προφανές ότι δεν εκπέμπουμε όλοι στην ίδια συχνότητα…» σχολίασε από την έδρα ο αντιπρόεδρος της βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

Η ΕΣΗΕΑ για το βίντεο από τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθηση ΣΥΡΙΖΑ κατά της ΕΣΗΕΑ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα