Κουρουμπλής: Μεταρρυθμίσεις κατά της γραφειοκρατίας εντός 2016

Για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων μέσα στο 2016 με κύριο στόχο την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας, δεσμεύτηκε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας την Τρίτη σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Όπως σημείωσε, η «Διαλειτουργικότητα» αποτελεί μία σημαντική μεταρρύθμιση η οποία θα αναβαθμίσει το Δημόσιο. Σημείωσε δε ότι σήμερα υπάρχουν 15 μεγάλες βάσεις του Δημοσίου οι κύριοι πυλώνες του οποίου είναι το Δημοτολόγιο και το Ληξιαρχείο, ενώ εξήγησε ότι με βάση το εκκαθαρισμένο πλέον Δημοτολόγιο και μπορεί να προχωρήσει η Διαλειτουργικότητα με όλες τις βάσεις του Δημοσίου.

«Δηλαδή να προχωρήσουμε σε σύνδεση ΑΜΚΑ ΑΦΜ, με το υπ. Παιδείας, με το ΑΣΜ του υπ. Άμυνας, με το ΥΠΕΞ. Αυτό, πρακτικά σημαίνει ότι θα καταφέρουμε να μην μετακινούνται 11 εκατομμύρια έγχαρτα πιστοποιητικά, με συνέπεια να μην μετακινούνται και άνθρωποι που ταλαιπωρούνται και να μην καταναλώνονται εργατοώρες αξίας εκατομμυρίων», συμπλήρωσε.

Δεσμεύτηκε επίσης ότι η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση θα λάβει χώρα μέσα στο έτος, σημειώνοντας ότι από το 2000 έχουν ξοδευτεί επτά δισ., χωρίς ωστόσο να προχωρήσει αποτελεσματικά το έργο, παρά τις προσπάθειες των προκατόχων του.

«Την έχω πάρει επάνω μου την υπόθεση αυτή, την παρακολουθώ προσωπικά για να μπορέσουμε να κερδίσουμε χρόνο. Γιατί, ως πολίτης, ντρέπομαι σήμερα η Εσθονία να έχει τη δυνατότητα να τηλεφωνείς σε ένα νούμερο και να γίνεσαι ηλεκτρονικά κάτοικος της Εσθονίας και εμείς με τόσα σπουδαία μυαλά στη χώρα μας, να έχουμε υστέρηση», πρόσθεσε.

Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε και στην πολυνομία, κάνοντας λόγο για κωδικοποίηση της νομοθεσίας που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.
Εξάλλου, παραδέχθηκε ότι το Δημόσιο θέλει ποιοτική αναβάθμιση και αλλαγή νοοτροπίας. «Θέλει οι Σχολές Δημόσιας Διοίκησης να παίξουν ένα πολύ πιο ουσιαστικό ρόλο ώστε να καλύψουμε κενά. Εγώ δεν είμαι υπέρ της λογικής ότι το Δημόσιο είναι εργαλείο που πρέπει να απαξιώνουμε. Πιστεύω ότι μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση δυνάμεων ώστε να στηρίξει την επιχειρηματικότητα», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα