Συνάντηση Βούτση-Ιερώνυμου στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο πραγματοποίησε σήμερα στις 14.00 ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ωστόσο, δοθείσης της ευκαιρίας, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το προσφυγικό ζήτημα για το οποίο εκφράστηκαν ανησυχίες και από τις δύο πλευρές.

Επισημάνθηκε, μάλιστα, η συνεχώς αυξανόμενη ροή που παρατηρείται προς της χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο τέλος της συνάντησης, οι δύο άνδρες δεν προέβησαν σε επιπλέον δηλώσεις, αλλά αντήλλαξαν ως δώρα βιβλία. Από τον πρόεδρο της Βουλής προσφέρθηκαν τα «Τετράδια Κοινοβουλευτικού Λόγου», για τα οποία εξήγησε στον Μακαριώτατο ότι είναι ομιλίες από ρήτορες της Βουλής όλων των εποχών, από διαπρεπείς και εξέχοντες ρήτορες που μίλησαν για ιστορικά γεγονότα-σταθμούς.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας του προσέφερε τη «Χριστιανική Βοιωτία», ένα βιβλίο-τόμο, και άλλα δύο μικρότερα, από τα οποία το ένα «Η Μισθοδοσία του Εφημεριακού Κλήρου στην Ελλάδα» και το άλλο, «Εκκλησιαστική Περιουσία και Μισθοδοσία του Κλήρου».

Νωρίτερα, στις 10.30, επισκέφθηκε τον αρχιεπίσκοπο, κατόπιν προσκλήσεώς του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, και συνομίλησαν για το θέμα αξιοποίησης της αγροτικής γης που ανήκει στην Εκκλησία, στο πλαίσιο της συνολικότερης προσπάθειας που έχει ξεκινήσει το υπουργείο με σκοπό την αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων αγροτικών εκτάσεων για τη στήριξη της αγροτικής δραστηριότητας.

Ο Βαγγ. Αποστόλου εξήγησε ότι αυτό που ενδιαφέρει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι η παραγωγική και υποστηρικτική χρήση των εκτάσεων αυτών προς όφελος των Ελλήνων αγροτών και της ελληνικής οικονομίας, ενώ τα ζητήματα κυριότητας των εκτάσεων αποτελούν αντικείμενο που μπορεί να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της διαδικασίας σύνταξης των δασικών χαρτών και του Εθνικού Κτηματολογίου.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος συμφώνησε στην ανάγκη να χρησιμοποιηθούν παραγωγικά σχολάζουσες, σήμερα, εκκλησιαστικές εκτάσεις, για τη διευκόλυνση των νέων αγροτών, την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και τη δημιουργία πρότυπων αγροκτημάτων. Στο πλαίσιο αυτό ο διάλογος με την Εκκλησία θα συνεχιστεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα