Νέο κυβερνητικό ρήγμα ΣΥΡΖΑ - ΑΝΕΛ για τη στράτευση γυναικών

Νέο κυβερνητικό ρήγμα ανάμεσα σε ΣΥΡΖΑ και ΑΝΕΛ με αφορμή το σχέδιο Καμμένου για υποχρεωτική στρατιωτική θητεία γυναικών.

Το Μέγαρο Μαξίμου, διατήρησε χαμηλούς τόνους και επισήμως δεν θέλησε να διαψεύσει ή να διαφοροποιήθηκε ωστόσο αποστασιοποιήθηκε με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίζουν με δηλώσεις τους πως δεν πρόκειται για θέση της κυβέρνησης.

Σαφείς αποστάσεις πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, είπε πως πρόκειται για «απόψεις που δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης».

Ερωτηθείς αν «καίγεται» η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είπε χαρακτηριστικά: «Αν ήμασταν απολύτως σύμφωνοι σε όλα, θα ήμασταν και στο ίδιο κόμμα». Εξήγησε πως κατατέθηκε νομοσχέδιο, που είναι τώρα στη Βουλή και περιλαμβάνει σύστημα μοριοδότησης των οπλιτών, τονίζοντας, ωστόσο, πως «δεν υπάρχουν τέτοιες προτάσεις» (σ.σ.: για τα στρατιωτικά λύκεια).

Με δηλώσεις του στα ΠαραπολιτικάFM και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης πήρε σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Αμυνας. «Δεν πρόκειται για κυβερνητική θέση και δεν έχει συζητηθεί στα αρμόδια όργανα» ξεκαθάρισε ο κ. Ζαχαριάδης. Μάλιστα τόνισε ότι «είναι προσωπικές απόψεις του κ. Καμμένου».

Ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί. Στη συνέχεια εξέφρασε την άποψή του υπέρ της μελλοντικής κατάργησης της υποχρεωτικής στράτευσης και των ανδρών.

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Παναγιώτης Ρήγας τόνισε πως είναι γνωστό ότι τα δυο κόμματα σε επί μέρους θέματα έχουν διαφορετικές αντιλήψεις:

«Δεν πρέπει να δίνουμε τόση έκταση στις προσωπικές απόψεις που εξέφρασε ο κύριος Καμμένος και δεν θα πρέπει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που έχουν τόσο μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, να χρησιμοποιούν τις δηλώσεις αυτές για να δημιουργήσουν ζήτημα από το πουθενά».

Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, η συνεργασία του κόμματός του με τους ΑΝΕΛ τιμά την προσπάθεια που γίνεται να βγει η χώρα από την κρίση και να ανατραπούν τα κακώς κείμενα που δημιουργούν προβλήματα στο ελληνικό κράτος, για τα οποία την ευθύνη φέρουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Προφανώς, σημείωσε, σε επιμέρους θέματα τα δύο κόμματα έχουν διαφορετικές αντιλήψεις, δεν προσπαθήσαμε ποτέ να το κρύψουμε αυτό.

Αντίθετος στη στράτευση των γυναικών ο Παπαδημούλης

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης,  αναφερόμενος στο σχέδιο στράτευσης των γυναικών τάχθηκε κατά, λέγοντας ότι πρόκειται μόνο για μια πρόταση υπουργού που απέχει πάρα πολύ από το κυβερνητικό πρόγραμμα.

Φίλης: Καμία συζήτηση για στρατιωτικά λύκεια, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα