Φιέστα Τσίπρα στη Δραπετσώνα λέει το ΚΚΕ

Η φιέστα που στήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Δραπετσώνα, μια περιοχή που μαστίζεται από τη φτώχεια και την ανεργία, δεν μπορεί να κρύψει τις συνέπειες της πολιτικής που και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ εφαρμόζει, σε συνέχεια των προηγούμενων. Ο πρωθυπουργός με τις δηλώσεις προσπάθησε να μπερδέψει και να κρύψει ότι ο χώρος των πρώην Λιπασμάτων δεν αποδίδεται στο λαό της περιοχής. 'Αλλωστε από τα 640 στρέμματα τα 110 ανήκαν στον ΟΛΠ. Τα υπόλοιπα περίπου 530 στρέμματα έχουν άλλους ιδιοκτήτες και το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους μένει άθικτο. Ακόμα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αρνήθηκε την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ, σύμφωνα με την οποία, ολόκληρη αυτή η έκταση των 640 στρεμμάτων απαλλοτριώνεται από τους ιδιοκτήτες, υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Κερατσινίου-Δραπετσώνας της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι ο Πρωθυπουργός «επίσης επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ τάσσεται με το σχεδιασμό μονοπωλιακών ομίλων που έχουν ως προσανατολισμό την αξιοποίηση του χώρου των πρώην Λιπασμάτων της Δραπετσώνας για τουριστικές χρήσεις και άλλες που συνάδουν με τη δημιουργία ενός ναυτιλιακού κέντρου. Από αυτή τη σκοπιά τα περί σύγκρουσης με συμφέροντα που είπε ο πρωθυπουργός είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι παίρνει ενεργά το μέρος συγκεκριμένης μερίδας επιχειρηματικών συμφερόντων.»

«Οι χρήσεις που θα αναπτυχθούν θα έχουν ως κριτήριο την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, και όχι τις ανάγκες της εργατικής τάξης και του λαού, που ζει σε μια επιβαρυμένη περιβαλλοντικά περιοχή. Αυτό το επιβεβαιώνει και η στάση της δημοτικής αρχής Κερατσινίου- Δραπετσώνας που έχει μιλήσει για αξιοποίηση του χώρου με τη μορφή ΣΔΙΤ, πράγμα που σημαίνει ότι οι υποδομές που θα φτιαχτούν θα είναι ακριβές και δυσπρόσιτες για τα λαϊκά στρώματα.

Προχωρά συνολικά η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ» επισημαίνει επίσης το ΚΚΕ το οποίο καλεί την εργατική τάξη και τον λαό του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας:

• Να αντισταθεί στην προώθηση των αστικών σχεδίων ανάπλασης στην ευρύτερη περιοχή και να αγωνιστεί για:

• Αξιοποίηση του συνόλου της έκτασης για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών της περιοχής με απαλλοτρίωση της από το μεγάλο κεφάλαιο.

• Καμία δραστηριότητα με ιδιωτικά- οικονομικά κριτήρια στην περιοχή. Αποκλειστική χρηματοδότηση και συντήρηση της έκτασης απ' τον κρατικό προϋπολογισμό, φορολογώντας το μεγάλο κεφάλαιο. Καμιά ανταποδοτική λειτουργία, ούτε άμεσα ούτε έμμεσα.

«Ο εργαζόμενος λαός μπορεί να δυναμώσει τον αγώνα για συνολικότερες αλλαγές και ανατροπή στο επίπεδο της εξουσίας, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών και λαϊκών αναγκών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα