Βούτσης για ΕΣΡ: Νομοθετικές πρωτοβουλίες αν δεν βρεθεί λύση

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, είπε πως σε περίπτωση που συνεχιστεί το αδιέξοδο της εξαίρεσης των 4/5 της Διάσκεψης των προέδρων για τον ορισμό των νέων μελών στο ΕΣΡ, επειδή απειλείται η διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, με τροπολογία που θα φέρει η κυβέρνηση θα αφαιρεθεί η αρμοδιότητα που δόθηκε στο ΕΣΡ και αυτή θα ανατεθεί σε άλλο κυβερνητικό όργανο!

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ερωτηθείς τι θα γίνει, με δεδομένο ότι η ΝΔ έχει ακόμα ανοικτή την εσωκομματική διαδικασία της εκλογής προέδρου, εάν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου δεν έχει υπάρξει συναίνεση με τα πρόσωπα του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΡ και χωρίς νέα σύνθεση δεν μπορεί να προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης είπε: «Μέχρι τις εκλογές της Ν.Δ θα πάμε με άτυπες διαβουλεύσεις με τα κόμματα για ΕΣΡ και ΑΣΕΠ. Αμέσως μετά οι διαβουλεύσεις θα πάρουν επίσημο χαρακτήρα ώστε να πάμε με συγκεκριμένες προτάσεις στη Διάσκεψη. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει συναινετική λύση. Αντιλαμβάνεσθε όμως ότι αν δεν υπάρξει συναίνεση θα υπάρξουν νομοθετικές πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση…». Μάλιστα, ο κ. Νίκος Βούτσης για να «αμβλύνει» τις εντυπώσεις είπε πως « το Σύνταγμα δεν επιβάλλει στο ΕΣΡ να κάνει τη διαδικασία του διαγωνισμού».

Να υπενθυμίσουμε ότι η εμπλοκή της Συνταγματικής Ανεξάρτητης Αρχής, του ΕΣΡ, στην διαδικασία της αδειοδότησης είχε γίνει στο νομοσχέδιο μετά το έντονο αίτημα που υπέβαλλαν, σε όλους τους τόνους, σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τότε με δυσκολία η κυβέρνηση και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς είχε δεχθεί να κάνει με τροποποίηση στο νομοσχέδιο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, πάντως και σήμερα, επανέλαβε πως το μόνο κόμμα με το οποίο έχει μιλήσει μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της άτυπης διαβούλευσης που κάνει για την εξεύρεση συμφωνίας για τα νέα μέλη σε ΕΣΡ και ΑΣΕΠ είναι η Νέα Δημοκρατία καθώς χωρίς τη δική της συμβολή τα 4/5 της Διάσκεψης θα είναι άπιαστο όνειρο…

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα