Τη συγκρότηση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων προανήγγειλε ο Βούτσης

Την συγκρότηση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τις Ανακεφαλαιοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, στη πρώτη συνέντευξη τύπου εφ όλης της ύλης που έδωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο κ. Βούτσης, διευκρίνισε ότι «η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων δεν θα είναι Εξεταστική Επιτροπή» αλλά, όπως είπε, στόχος της θα είναι η αποτίμηση των τεσσάρων ανακεφαλαιοποιήσεων, που ξεκίνησαν από την εποχή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη και έφθασαν μέχρι σήμερα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Όλοι αποδεχόμαστε ότι οι τέσσερις ανακεφαλαιοποιήσεις που έγιναν είναι ένα σοβαρό ζήτημα, για το οποίο πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια και αποτίμηση των ανακεφαλαιοποιήσεων. Είναι πολύ καλύτερο να υπάρχει μια αποτίμηση από τους εμπειρογνώμονες, να υπάρξει μια τεκμηρίωση πάνω σε αυτό το ζήτημα, από το να αποφασίσει μόνη της η κυβέρνηση. Δεν είναι στο στόχο της κυβέρνησης να υπάρξει απόδοση ευθυνών ή λαθών ή ερμηνειών. Πρόθεση της είναι να υπάρξει αποτίμηση και όχι με σκοπό να γίνει Εξεταστική Επιτροπή», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής, προανήγγειλε νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, σε ότι αφορά τις δύο Ανεξάρτητες Αρχές, το ΕΣΡ και το ΑΣΕΠ, σε περίπτωση, όπως είπε, που δεν βρεθεί συναινετική λύση με τα κόμματα ως προς την λειτουργία τους.

«Ούτε η κυβέρνηση ούτε η Βουλή επιλέγουμε να μην πάμε με το γράμμα του νόμου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης ενώ αναφερόμενος ιδιαίτερα στο ΕΣΡ, επεσήμανε ότι «το Σύνταγμα δεν επιβάλει να κάνει τις διαγωνιστικές διαδικασίες».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα