Παπαρήγα: Άσχετος ο Τσίπρας, οι ΗΠΑ στήριξαν τους τζιχαντιστές

«Η έγνοια σας για το προσφυγικό δεν μπορεί να γίνει το "πλυντήριο" με την συγκέντρωση ιμπεριαλιστικών και Νατοϊκών στρατευμάτων στην Συρία…» είπε μιλώντας στη Βουλή η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στρέφοντας το βάρος της αντιπολιτευτικής της κριτικής στην εξωτερική πολιτική της χώρας και στην κατάσταση στον αραβικό χώρο.

Η κυρία Αλέκα Παπαρήγα είπε χαρακτηριστικά πως ο υπουργός Εξωτερικών «κ. Κοτζιάς που είναι σχετικός με τα θέματα αυτά και το πώς έχει δημιουργεί αυτή η κατάσταση στην περιοχή - σε αντίθεση με την ασχετοσύνη του πρωθυπουργού- μας είπε να γίνει επίθεση όχι από το ΝΑΤΟ που δεν έχει καλό όνομα… αλλά από τα κράτη- μέλη του ΝΑΤΟ (!). Πάντα θέλετε να έχετε ένα προσωπείο…».

Η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ ξεκαθάρισε πως «στο ΚΚΕ δεν είμαστε ποτέ ούτε με τους Τζιχαντιστές, ούτε με τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους»… Αλλά θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν πιστεύετε ότι όλες αυτές οι ομάδες θα μπορούσαν να είχαν πάρει τέτοιο μαζικό χαρακτήρα εάν δεν στηρίζονταν από τις ΗΠΑ και από άλλες δυνάμεις. Κάποιες, βέβαια, μπορεί να δημιουργήθηκαν από μέσα τους, αλλά χωρίς τις διαχρονικές ευχές και ευλογίες των μεγάλων δυνάμεων θα μπορούσαν να είχαν πάρει αυτές τις διαστάσεις». Η Αλέκα Παπαρήγα ανέφερε χαρακτηριστικά τον διαχρονικό ρόλο της Γαλλίας όταν ήθελαν να ξαναμοιράσουν τα πετρέλαια της Συρίας.

Η κυρία Αλέκα Παπαρήγα είπε πως «η Ελλάδα είναι ένα ξέφραγο αμπέλι όχι με τις παραχωρήσεις που κάνει στη βάση της Σούδας, αλλά ως μια χώρα που διευκολύνει με μια σειρά παραχωρήσεων στον πόλεμο στην ευρύτερη περιοχή…». Μάλιστα είπε πως για αυτές τις παραχωρήσεις «υπάρχουν και κάποια ανταλλάγματα που παίρνει η χώρα μας σε επενδύσεις, τα οποία όμως τα παίρνει μια «χούφτα» καπιταλιστές της χώρας, ούτε καν όλοι τους». Και κατέληξε λέγοντας πως «ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να συνδέσει το μέλλον του με τη συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικούς στρατούς, το ΝΑΤΟ και τους Ευρωστρατούς».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα