Σακοράφα: Κάποτε ήσουν αριστερός - Βούτσης: Εγώ σε εκτιμώ ακόμα

Η κυρία Σοφία Σακοράφα είναι από χθες το δεύτερο, μετά την τέως Πρόεδρο της Βουλής, πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που εξαπολύει σφοδρή επίθεση με πρώτο στόχο τον κ. Ν.Βούτση, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του νυν Προέδρου της Βουλής να δώσει τέλος στις υπό την κυρία Κωνσταντοπούλου και τον κ. Ερίκ Τουρέν εργασίες της αποκληθείσας Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους.

Σε επιστολή της προς τον κ. Βούτση που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα, η κυρία Σακοράφα αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής «υπήρξε κάποτε αριστερός» και τον κατηγορεί ότι «επιδιώκει με κάθε τρόπο να “ξεχάσει" ο ελληνικός λαός να αμφισβητεί τη νομιμότητα του χρέους και να πιστέψει ότι το τρίτο σκληρότατο μνημόνιο είναι η μόνη λύση”. Παράλληλα, υποστηρίζει πως ενεργώντας “κατ’ εντολή”, φέρει την ευθύνη διότι –όπως υποστηρίζει- με δική του υπογραφή “γίνεται η Βουλή το λοιμοκαθαρτήριο σκανδάλων, παρατυπιών, βάρβαρων πολιτικών επιλογών, υποτακτικών συμφωνιών, λεόντειων συμβάσεων”. Κλιμακώνοντας δε την επίθεσή της σημειώνει ότι “γι’ αυτό το λόγο επιλεγήκατε ως Πρόεδρος της Βουλής, τούτη την κρισιμότατη περίοδο”. Τέλος, στρέφει τα βέλη της κατά του πρωθυπουργού, υποστηρίζει ότι ο κ. Τσίπρας την διαβεβαίωνε “προσωπικά για την αταλάντευτη απόφαση του, η Επιτροπή να λειτουργήσει απρόσκοπτα έως ότου ολοκληρώσει το έργο της”, για να καταλήξει: “Είναι δεδομένο ότι η απόφασή σας για την κατάργηση της Επιτροπής Αλήθειας σε τίποτα δεν θα επηρεάσει και την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα όλων όσων συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε πιστεύοντας ότι η αλήθεια θα είναι ο καταλύτης για τις πολιτικές εξελίξεις”.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Βούτσης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του “για τη φρασεολογία” της κυρίας Σακοράφα, σημειώνοντας ωστόσο ότι “εξακολουθεί να την εκτιμά”.

Υπενθυμίζεται ότι η τέως Πρόεδρος μέσω του λογαριασμού που έχει στο Twitter, μόλις έγινε γνωστή η επίμαχη απόφαση του κ. Βούτση, σχολίασε: «Προφανώς δεν αντέχει ο Αλ.Τσίπρας στην ιδέα ότι θα συνεχιστούν οι αποκαλύψεις για την αντισυνταγματικότητα και εγκληματικότητα των μέτρων. Η επίσημη απάντηση της Επιτροπής θα έρθει όταν ενημερωθούν επισήμως και νομίμως τα μέλη της. Και δεν θα αρέσει στους νεομνημονιακούς. Μέχρι τότε, ελπίζω να μην απεγάζονται και εισβολή των ΜΑΤ στα γραφεία της Επιτροπής».

Ως προς το ειδικότερο ζήτημα των «γραφείων της Επιτροπής», αξιοσημείωτο είναι ότι αν και η Επιτροπή συγκροτήθηκε στις αρχές Απριλίου, η κυρία Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να της διαθέσει χώρους μόλις στις αρχές Οκτωβρίου, λίγο πριν παραδώσει στον διάδοχό της, δηλαδή. Τότε, μάλιστα, με αφορμή δημοσιεύματα ότι η απόφασή της αφορούσε την διάθεση 12 γραφείων της Βουλής στην εν λόγω Επιτροπή, η ίδια μέσω –και πάλι- Twitter διέψευσε την πληροφορία. Με την ίδια εκείνη ανάρτησή της είχε διαψεύσει και την δημοσιευθείσα πληροφορία ότι εξασφάλισε και για την ίδια, ως πρώην Πρόεδρος, άλλα τρία γραφεία. Ωστόσο, όπως είναι πλέον γνωστό, της έχουν διατεθεί τρία γραφεία σε περιφερειακό κτίριο της Βουλής, επί της πλατείας Συντάγματος.


news.gr
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα