Υπουργικό: Στο επίκεντρο κόκκινα δάνεια και προστασία πρώτης κατοικίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθεί το ζήτημα των «κόκκινων δανείων» και η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να απασχολήσουν και τα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους εταίρους.

Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου γίνεται στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup, για την οποία η κυβέρνηση δηλώνει ότι επιβεβαιώθηκε το θετικό κλίμα των προηγούμενων ημερών και αναγνωρίστηκε ρητά η πρόοδος στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.

Κατά την προσέλευσή τους στη Βουλή, υπουργοί ρωτήθηκαν για τις καταγγελίες Πανούση. Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος είπε ότι πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που ο συγγραφέας του κατέθεσε τα ονόματα σε έναν συμβολαιογράφο.

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, ανέφερε ότι κατά την πολιτική της άποψη τέτοιες καταγγελίες έχουν ενδιαφέρον όταν κάποιος είναι υπουργός και πρόσθεσε ότι το θέμα θα ερευνηθεί από τη δικαιοσύνη.

«Αστυνομικές ιστορίες», ήταν το σχόλιο του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα όταν προσερχόμενος στη Βουλή για το υπουργικό συμβούλιο ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις καταγγελίες Πανούση.

Πλειστηριασμοί: Προστασία για το 65% των κόκκινων δανείων

Προστασια της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς για το 65% των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων και αξιολόγηση των δανειοληπτών επί μία τριετία προβλέπει το συμβιβαστικό σχέδιο που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Έθνος, οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για τη φόρμουλα που θα εφαρμοστεί, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το πολύ έως τις αρχές της επόμενης, η λύση που θα ικανοποιεί όλα τα μέρη, θα έχει οριστικοποιηθεί.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στη διάρκεια του Eurogroup η γαλλική κυβέρνηση ήταν πολύ υποστηρικτική και έφερε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης τη φόρμουλα πάνω στην οποία χτίζεται η συμφωνία για τα «κόκκινα» δάνεια των νοικοκυριών.

Η γαλλική πρόταση προβλέπει εφαρμογή οριζόντιων μέτρων για όλα τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια και θα ισχύσουν για μία 3ετία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα