Τσίπρας: Θα προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία των αδυνάτων

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προστατεύσει «την πρώτη κατοικία των αδυνάτων», εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η κυβέρνηση προχωρά υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της τόσο απέναντι στους εταίρους όσο όμως και απέναντι στον ελληνικό λαό, καθότι η βασική δέσμευση βάσει της οποίας λάβαμε εκ νέου τη λαϊκή εντολή ήταν η προστασία των αδυνάτων και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής». Πρόσθεσε ότι «όπως τηρήσαμε την υπόσχεσή μας για τη Δραπετσώνα, όπως νομοθετήσαμε κόντρα στα συμφέροντα για τις άδειες στα ΜΜΕ, έτσι θα προστατεύσουμε και την πρώτη κατοικία των αδυνάτων».

Ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου είχε αμέσως μετά την αποχώρησή του από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του Αθηναϊκού πρακτορείου, θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των Θεσμών σχετικά με τα ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης.

Έντονες είναι οι διαβουλεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, προκειμένου να καταστεί εφικτή η έγκριση της εκταμίευσης της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ από το Eurogroup την προσεχή Δευτέρα.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει ει δυνατόν όλα τα «μέτωπα» από την πρώτη δέσμη των προαπαιτούμενων, ενώ σε ετοιμότητα για να συνεδριάσει βρίσκεται το Euro Working Group, το οποίο και θα κάνει τη σχετική εισήγηση στο Eurogroup.

Στα «αγκάθια» της πρώτης δέσμης των προαπαιτούμενων, περιλαμβάνονται τα «κόκκινα» δάνεια και η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς (για τους δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στον «νόμο Κατσέλη»), οι τιμές των γενόσημων φαρμάκων, τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και η ρύθμιση των 100 δόσεων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα