Το παρασκήνιο γύρω απο την εμπλοκή του Euroworking Group

Εμπλοκή στη διαπραγμάτευση φέρνει η απόφαση για αναβολή της σημερινής τηλεδιάσκεψης του Euroworking Group, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιάζονταν στοιχεία για την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων από την ελληνική κυβέρνηση. Koινοτικές πηγές δηλώνουν πως υπάρχουν ακόμη πολλά ζητήματα στη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης και των Θεσμών, που όπως φαίνεται θα οδηγήσουν στη μη εκταμίευση της υποδόσης στο Eurogroup της Δευτέρας.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι δείχνουν για πολλοστή φορά ότι θέλουν πράξεις από το Μέγαρο Μαξίμου και όχι... λόγια. Η αναβολή της σημερινής συνεδρίασης έρχεται λίγες ώρες μετά την ψήφιση από την ελληνική Βουλή του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων. Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι το πότε θα πραγματοποιηθεί τελικά το Euroworking Group συνδέεται άμεσα από το πότε θα παρουσιάσει η ελληνική πλευρά σαφείς και κοστολογημένες προτάσεις σε μια σειρά σημαντικών θεμάτων που περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο.

Τα «κόκκινα δάνεια» παραμένουν το μεγαλύτερο «αγκάθι», καθώς ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία για το όριο προστασίας της α' κατοικίας και τα εισοδηματικά κριτήρια βάσει των οποίων θα παρέχονται διευκολύνσεις στους υπερχρεωμένους δανειολήπτες από τις τράπεζες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα