Αποχώρησε το ΚΚΕ από την επιτροπή για τα προαπαιτούμενα

Αποχώρησε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ από την συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, αντιδρώντας στον επείγοντα χαρακτήρα του νομοσχέδιου που εισήγαγε η κυβέρνηση  με τα προαπαιτούμενα στην Επιτροπή.

Η συζήτηση στην Επιτροπή ξεκίνησε με σφοδρές αντιπαραθέσεις από την αντιπολίτευση για τον επείγον χαρακτήρα του νομοσχεδίου, στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Αρχικά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος αντέδρασε έντονα για τις εσπευσμένες διαδικασίες, λέγοντας προς την κυβέρνηση:

“Εχετε ξεπεράσει κάθε όριο, έχετε ξεπεράσει και τους προηγούμενους με τις πρακτικές σας” και τόνισε ότι το σχέδιο νόμου κατατέθηκε χθες αργά το απόγευμα και σήμερα το πρωί εισήλθε στις αρμόδιες επιτροπές.

“Δεν μπορεί να μετατρέπεται η κοινοβουλευτική διαδικασία σε λάστιχο, μόνο και μόνο για να υλοποιηθούν οι αντιλαϊκές σας πολιτικές σας” είπε ο ίδιος τονίζοντας να αναβληθεί η σημερινή συνεδρίαση αλλιώς απείλησε να αποχωρήσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ από την Επιτροπή.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο εισηγητής της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας άσκησε δρυμεία κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να φέρνει ένα νομοσχέδιο 350 σελίδων χθες το βράδυ και σήμερα να ζητά από τους βουλευτές να τοποθετηθούν επί του νομοσχεδίου.

Στη Βουλή το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων

“Προσέξτε, γιατί διολισθαίνετε επικίνδυνα”, είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, αντιρρήσεις εξέφρασαν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ οι τόνοι ανέβηκαν ακόμα περισσότερο όταν ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης είπε:

“Παραβιάζετε καταφορά για άλλη μια φορά τον Κανονισμό, δεν είναι δυνατόν να νομοθετούμε με αυτόν τον τρόπο”.

Από την μεριά της κυβέρνησης, ο υπουργός Παναγιώτης Σκουρλετης τόνισε ότι η επίσπευση έγινε διότι η χώρα μας κινδυνεύει με κυρώσεις αν δεν φανεί συνεπής με τις χρονικές προθεσμίες και επισήμανε πως “ Δυστυχώς, δεν ζούμε σε στιγμές κανονικότητας”.

Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε -και τελικά υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία - να μετατεθεί κατά μια ημέρα η β’ ανάγνωση του ν/σ ώστε να υπάρξει το χρονικό διάστημα των 24 ωρών που απαιτεί ο Κανονισμός.

Έτσι, τελικά, το νομοσχέδιο, θα εισέλθει για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια την ερχόμενη Πέμπτη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα