Ρήγας: Θεωρώ δεδομένο ότι θα ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο

"Θεωρώ δεδομένο ότι θα ψηφιστεί. Έχουμε την ψήφο του ελληνικού λαού και έχουμε και ένα πολιτικό πλαίσιο, το οποίο στηρίζουμε όλοι. Είναι ένα πλαίσιο που συμφωνήσαμε την προηγούμενη περίοδο, γιατί όλοι καταλάβαμε ότι δεν υπήρχαν άλλες διέξοδοι...» δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας για το πολυνομοσχέδιο.

Ερωτηθείς για την παρουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε παραστάσεις διαμαρτυρίας είπε πως «αυτό είναι καλό. Κι εγώ θα είμαι τις επόμενες ημέρες σε παραστάσεις διαμαρτυρίας. Είναι πολύ σημαντικό να εκφράζουμε αυθεντικά τις αγωνίες και τις ελπίδες του ελληνικού λαού. Αυτό θα γίνει με τον καλύτερο τρόπο, γιατί αλλιώς δεν έχει και νόημα να είσαι κυβέρνηση της Αριστεράς. Προφανώς θα είμαστε σταθερά δίπλα στην κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα θα μεταφέρουμε και τις αγωνίες του ελληνικού λαού. Δεν νομίζω ότι υπάρχει αντίφαση σε αυτό».

Απαντώνατς σε ερώτηση για το πόθεν έσχες υπουργών είπε: «Όλα αυτά δεν πρέπει ούτε να κουκουλώνονται, ούτε να δημιουργείται ένας αχός πριν ακόμα εξακριβωθεί. Δεν μου αρέσει να δημιουργείται ένας κύκλος απέναντι σε πρόσωπα, που πολλές φορές δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Όλα τα θεσμικά όργανα που εμπλέκονται με αυτό, ακόμα και η Δικαιοσύνη, εάν χρειαστεί, όταν το διερευνήσουν, θα μας δώσουν τις απαντήσεις.

Ψηλά στην ατζέντα μας είναι να αλλάξει η σχέση πολίτη - πολιτικής. Πρέπει ο πολίτης να εμπιστεύεται και ταυτόχρονα να βλέπει ότι όλα αυτά δεν καλύπτονται και δεν κουκουλώνονται. Πρέπει όμως να γίνεται με τις νόμιμες διαδικασίες».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα