Κουρουμπλής: Καμία μείωση στις συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε κατηγορηματικά μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις που είναι κάτω από 1000 ευρώ, διαψεύδοντας την δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου πως θα γίνει το αντίθετο.

«Καμία περικοπή κάτω από τα χίλια ευρώ», είπε ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στον ΑΝΤ 1 για να συμπληρώσει «κοντός ψαλμός αλληλούια».

Με αφορμή και την κινητοποίηση των τυφλών ανθρώπων που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας με το αίτημα της εξαίρεσής τους από την αύξηση των ορίων ηλικίας, διαβεβαίωσε επίσης πως δεν επηρεάζονται οι συντάξεις των αναπήρων σε καμιά περίπτωση.

Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν αδικίες αλλά η κυβέρνηση «διαπραγματεύεται» και «αυτό διαβεβαίωσαν χθες στην ΚΟ μέχρι και την τελευταία στιγμή».

Μητρόπουλος: Θα έχουμε μειώσεις στις συντάξεις και κάτω από τα 1000 ευρώ

Νωρίτερα, βέβαια, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος τόνισε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ότι θα γίνουν μειώσεις στις συντάξεις, ακόμη και σε αυτές που είναι κάτω των 1000 ευρώ.

"Η μείωση θα γίνει επί της αρχικής σύνταξης" διευκρίνισε ο κ. Μητρόπουλος και θα αφορά όλες τις συντάξεις.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα