Πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Kαι κάπος έτσι ο "πόλεμος" των ανακοινώσεων συνεχίζετε μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Την ώρα που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι έτοιμος να επιστρέψει την διερευνητική εντολή καθώς όπως ήταν αναμενόμενο δεν μπορεί να σχηματιστεί με κάποιο τρόπο κυβέρνηση, ο επικοινωνιακός πόλεμος με τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται. Ο λόγος; Το γεγονός ότι δεν υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη στο πλαίσιο πάντα της πολιτικής συννενόησης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τη ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιχείρησε το πρωί της Κυριακής (10:15) να έρθει σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό χωρίς όμως αρχικά να τα καταφέρει. Στην συνέχεια και αφού ο πρόεδρος του κόμματος είχε αφήσει μήνυμα τόσο στο κινητό όσο και το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός τον πήρε τηλέφωνο και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές του εξήγησε ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή για αυτό άλλωστε και παρέδωσε αμέσως την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Τσίπρας δεν θεωρεί σκόπιμο να συναντηθούν με αντικείμενο το σχηματισμό κυβέρνησης καθώς κρίνει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αλλά ούτε και περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Η απάντηση της ΝΔ

«Η προσπάθεια όλων για ένα καλύτερο αύριο απαιτεί συνεννόηση, διάλογο και ευρύτερες συνεργασίες μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Με τη διάθεση αυτή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε με τον κ. Α. Τσίπρα, ο οποίος απάντησε ότι “δεν θέλει να τον δει”.

Οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών είναι θεσμικές και συνταγματικές, που έχουν στόχο, εκτός των άλλων και στην εκτόνωση της πολιτικής έντασης. Δεν πρόκειται για κοινωνικές και φιλικές επαφές. Εδώ και ένα μήνα ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη.

Αποφασίζει μόνος του για πολύ σοβαρά ζητήματα για το μέλλον της χώρας και όταν διαπιστώνει τα αρνητικά αποτελέσματα των κινήσεών του, αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα εκβιασμών.  Στην παρούσα φάση επιλέγει τις παλιές καταδικασμένες πρακτικές της πόλωσης.

Έχει μείνει στο χθες».

Μαξίμου: Η ΝΔ φοβάται τις εκλογές και πυροδοτεί πολιτική ένταση

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να ψεύδεται και σκοπίμως επιχειρεί να πυροδοτήσει την πολιτική ένταση ενώ επικαλείται την «εκτόνωσή» της.Μπροστά στο φόβο των εκλογών, φτάνει πρακτικά να αποκαλεί «καθεστωτική αντίληψη» την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. «Πρακτική του χθες» είναι η αναζήτηση τεχνασμάτων για τη «μονιμοποίηση» ενός προσωρινού Προέδρου» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Απάντηση της ΝΔ στο Μαξίμου: Τα ψέματα του κ. Τσίπρα έχουν ημερομηνία λήξης

Απάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου δίνουν κύκλοι της Συγγρού, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «τα ψέματα του κ. Τσίπρα έχουν ημερομηνία λήξης».

«Συστήνουμε στο συντάκτη της τελευταίας ενημέρωσης από το Μαξίμου να μελετήσει τις δικές του προηγούμενες άτυπες ενημερώσεις.  Εάν το είχε πράξει, δεν θα τολμούσε να μιλήσει για ψεύδη της Νέας Δημοκρατίας.  Αυτός που παραβιάζει συστηματικά τις συνταγματικές υποχρεώσεις είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας», αναφέρουν κύκλοι της Συγγρού και προσθέτουν:

«Η υπεράσπιση και παραβίαση των συνταγματικών υποχρεώσεων δεν έχουν καμία σχέση με εκλογικές σκοπιμότητες. Η αλαζονεία τυφλώνει.  Καθεστωτική αντίληψη έχουν όσοι προεξοφλούν αυθαίρετα τη λαϊκή βούληση και περιφρονούν τον κυρίαρχο λαό».

«Τα ψέματα του κ. Τσίπρα έχουν ημερομηνία λήξης. Όλα τα υπόλοιπα είναι ανάξια σχολιασμού.  Δείχνουν μόνο πανικό και έλλειψη ψυχραιμίας με ύπουλα χτυπήματα κάτω από τη μέση», τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι.