Προτεραιότητα στο τέλος του μήνα να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις

Πεπεισμένος ότι η ελληνική πλευρά λέει την αλήθεια αναφορικά με τις καταγγελίες του προέδρου της κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, εμφανίστηκε με δηλώσεις τους στον focus fm 103,6 Θεσσαλονίκης, ο υπουργός εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας στους Δημήτρη Βενιέρη και Κώστα Βαραγιάννη, έκανε λόγο για τακτικισμό από την  πλευρά των δανειστών.  «Αν ο Γιούνκερ διαφωνούσε από την αρχή είναι θετικό που το δηλώνει δημόσια. Δεν είναι στη φαντασία των ελλήνων υπουργών, όλα είναι γραπτά και όταν κριθεί σκόπιμο η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο του κειμένου. Κανείς όμως επί τρεις ημέρες δεν διέψευσε τα δημοσιεύματα  που ανέφεραν ότι μεταξύ των προτάσεων ήταν και η αύξηση ΦΠΑ σε φάρμακα και ΔΕΗ»

Κρατώντας αποστάσεις από τις καταγγελίες του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, δήλωσε πως «θα πρέπει να αποδειχθούν οι καταγγελίες και αν αυτές αληθεύουν υπάρχει ζήτημα, καθώς προκύπτει ενδεχόμενη συνεννόηση δανειστών και άλλων εμπλεκομένων στο δημόσιο διάλογο» 

Απαντώντας στην ερώτηση πως προσερχόμαστε στη τελική φάση  ο κ Βούτσης τόνισε ότι «στόχος μας είναι να βρούμε λύση και ακόμη και σήμερα μπορεί να αποφευχθεί μια δυσοίωνη προοπτική. Μπορούμε να είμαστε παρόντες σε μια διαπραγμάτευση και για όσο χρόνο χρειαστεί» 

Ανήσυχος, αλλά και αισιόδοξος για το φαινόμενο μαζικής εκροής καταθέσεων δήλωσε πως δε γνωρίζει   «πόσο χρόνο θα διαρκέσει η εκροή καταθέσεων των Ελλήνων, αλλά κάτι ανάλογο συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια. Εν τούτοις οι Έλληνες αποδεικνύουν  ότι αντέχουν και αντιδρούν στο κλίμα καταστροφολογίας. Δε πρέπει ωστόσο να αναπαράγονται απόψεις που θέλουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο ο οποίος έχει αντιμετωπίσει πολλά όλα αυτά τα χρόνια» 

Σε ότι αφορά την άρνηση δημάρχων να καταθέσουν τα χρήματα στην τράπεζα της Ελλάδας, δήλωσε πως «η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να συνδράμουν οι ΟΤΑ με την κατάθεση των αποθεματικών τους στην τράπεζα της Ελλάδας. Οι περιφέρεις συνεργάστηκαν, αλλά η  ηγεσία της ΚΕΔΕ έχει εγκλωβιστεί σε μια πολιτική σύγκρουση με τη κυβέρνηση»

Τέλος αναφερόμενος σε διαρροές για ενδεχόμενη πρόταση αναβολής της καταβολής του 1,5 δις ευρώ για διάστημα εννέα μηνών  δήλωσε «ούτε γνωρίζω και ούτε νομίζω ότι  θα ζητηθεί αναβολή. Ωστόσο θα δώσουμε προτεραιότητα στη κοινωνία, οι πόροι οι  οποίοι  υπάρχουν είναι για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις»

focusfm

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

Ντίνα Κ.
Σχολιάστε το άρθρο: