Στο Μαξίμου ο Τσίπρας: Σχεδιάζεται η Ελληνική απάντηση

Έφθασε πριν από λίγη ώρα στην Αθήνα η κυβερνητική αντιπροσωπεία, η οποία, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είχε χθες το βράδυ κρίσιμη συνάντηση στις Βρυξέλλες, όπου εξετάστηκαν εκατέρωθεν προτάσεις με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει κατευθείαν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει σειρά διαβουλεύσεων με κυβερνητικά στελέχη, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχε οριστεί συνεδρίαση του κυβερνητικού ή του υπουργικού συμβουλίου.

Η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από τις προτάσεις των πιστωτών, θέση που εξέφρασε και ο πρωθυπουργός στη μεταμεσονύκτια δήλωσή του στις Βρυξέλλες. 

Ο κ. Τσίπρας θα εξετάσει με υπουργούς και τεχνοκράτες τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, αλλά και θα σχεδιαστεί η διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης ενόψει νέων συναντήσεων, ίσως και πάλι στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι πιθανό να συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου τα μέλη της να ενημερωθούν από την κυβέρνηση για τις τελευταίες εξελίξεις. 

Ωστόσο, η πραγματοποίηση η μη της ενημερωτικής συνεδρίασης είναι σε εκκρεμότητα και θα γίνει σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, καθώς κυβερνητικό στέλεχος θα κάνει την ενημέρωση.

Στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός ενώ ακούγονται φωνές για εκλογές και ρήξη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος από τη σκληρή πρόταση των δανειστών που ανέλαβε να του μεταφέρει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Από το πρωί κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Νίκος Βούτσης, τονίζουν ότι το mail Χαρδούβελη είχε σαφώς λιγότερα μέτρα, ενώ ο Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στη Βουλή τόνισε ότι η χώρα δεν θα χαθεί χωρίς συμφωνία.

news

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

Νικολίνα A.
Σχολιάστε το άρθρο: