Επικεφαλής EuroWorking Group: Θα υπάρξει συμφωνία αλλά όχι ως τη Δευτέρα

Σε ολοκληρώμενη συμφωνία θα καταλήξουν η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι πιστωτές της, αλλά όχι την επόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε σήμερα στο CNBC ο επικεφαλής του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ.

"Θα έχουμε συμφωνία" δήλωσε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του CNBC, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι αυτή θα υπάρξει πριν προκύψει μια πραγματική κρίση ή μια χρεοκοπία.

"Πιστεύω ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν στην Ελλάδα, ότι ο ελληνικός λαός είναι πεπεισμένος πως το μέλλον του είναι εντός της ευρωζώνης. Έχει δώσει μια εντολή, η οποία, όπως μου φαίνεται και όπως φαίνεται και στους Έλληνες πολιτικούς, είναι αρκετά ξεκάθαρη, να κάνει ότι χρειαστεί για να φθάσει σε ένα αποτέλεσμα με τους πιστωτές", δήλωσε.

Τη Δευτέρα, μέλη του Eurogroup ήλπιζαν πως θα μπορούσαν να στείλουν το μήνυμα ότι μια συμφωνία είναι κοντά, ωστόσο οι εκπρόσωποι των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες συνεχίζουν να ασχολούνται με δημοσιονομικά και φορολογικά ζητήματα καθώς και με τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, είπε ο Βίζερ.

Για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο επικεφαλής του Eurogroup Working Group δήλωσε ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε "πραγματική καταστροφή" πριν από τρία χρόνια και ενώ σήμερα η Ευρώπη είναι καλά θωρακισμένη,