Χαμός στη Βουλή για την ΠΝΠ, παρ' ολίγον ξύλο και απίστευτες ύβρεις

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν σήμερα στη Βουλή, με τους βουλευτές να ανταλλάσσουν «φιλοφρονήσεις» άνευ προηγουμένου, ενώ λίγο έλειψε κάποιοι να πιαστούν στα χέρια, την ώρα που συζητείται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα φορέων του Δημοσίου...

Όλα ξεκίνησαν από μία φράση του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση, ο οποίος κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι εκπροσωπεί τις αιτιάσεις, τις ενστάσεις και τα συμφέροντα των δανειστών μέσα στη Βουλή.

«Ή θα εκπροσωπείτε εδώ πέρα στο 100% τις απαιτήσεις, τις αιτιάσεις, τις ενστάσεις των δανειστών της χώρας προς τη σημερινή κυβέρνηση ή θα αναχθείτε στον ρόλο σας... θα πείτε για μισθούς, συντάξεις, ΦΠΑ, ιδιωτικοποιήσεις τις 'κόκκινες γραμμές' που έβαλε ο πρωθυπουργός», είπε χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει θύελλα διαμαρτυριών από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα από τη θέση του για την προηγούμενη τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μία ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να σηκωθούν όρθιοι και με άγριες διαθέσεις να κατευθυνθούν προς το έδρανο του κ. Λοβέρδου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν ότι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -οι κ. Πολάκης, Διαμαντόπουλος και Τριανταφυλλίδης- την ώρα που κινούνταν επιθετικά στα έδρανα χρησιμοποίησαν ύβρεις, ενώ την ίδια ώρα ύβρεις ακούγονταν και προς την πλευρά του κ. Μητρόπουλου, ο οποίος έδωσε τον λόγο σε βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Βούτσης συνέχισε λέγοντας ότι χαίρεται για την ιερή αγανάκτηση και την ευαισθησία που έχουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ωστόσο πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν διότι η κριτική που διατυπώνουν στη Βουλή είναι από την ίδια όχθη των δανειστών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλοι οι βουλευτές της ΝΔ αντέδρασαν έντονα και ζήτησαν από τον υπουργό να ανακαλέσει τα όσα "προσβλητικά" είπε, διαφορετικά θα αποχωρήσουν από τη Βουλή. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για σκηνικό ρήξης και ψάχνει για ενόχους και πρόσθεσε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σκοπό να πηδήξει από το αεροπλάνο χωρίς αλεξίπτωτο η ΝΔ δεν πρόκειται να γίνει το αλεξίπτωτο της κυβέρνησης.

Η κυρία Ραχήλ Μακρή τον διέκοπτε με παρεμβάσεις εκτός μικροφώνου με αποτέλεσμα να της απαντήσει «εχετε ζαλιστεί από τις πολλές πιρουέτες. Πηγαίνετε να κάνετε καμια φωτογράφηση».

Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως «αυτό που έγινε είναι βαρύτατο ατόπημα. Στο παρελθόν είχαμε εντάσεις είχαμε και κράχτες. Ουδέποτε όμως κανείς διανοήθηκε από τα κυβερνητικά έδρανα να αποδώσει τέτοια μομφή στην αντιπολίτευση. Αυτό που έπραξε σήμερα ο υπουργός είναι πρωτοφανές ατόπημα λέγοντας και αμφισβητώντας τον πατριωτισμό συναδέλφων του εντός της αιθούσης. Κάνω έκκληση να ανακαλέσετε τώρα γιατί θίγετε επι προσωπικού τον κάθε βουλευτή που εκλέγεται με ΝΔ. Επειδή πρέπει να συμβιώσουμε σε περίοδο κρίσης … δεν έχετε το δικαίωμα να κάνετε την Βουλή ζούγκλα». Απευθυνόμενοι δε προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης είπε «θα καταλήξετε να συζτάτε μόνοι σας ένα νομοσχέδιο με το οποίο Θα πάρετε την τελευταία δεκάρα των Δήμων και μετά θέλω να δω τα μούτρα σας όταν πάτε στα χωριά σας».

Σύμφωνα με καταγγελία του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, την ώρα της έντασης οι κ.κ. Πολλάκης, Διαμαντόπουλος και Τριανταφυλλίδης του ΣΥΡΙΖΑ φώναξαν: «Αντε γαμ... γελοίοι». Ο κ. Τριανταφυλλίδης διέψευσε ότι είπε κάτι τέτοιο.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έβρισαν και τον Αλέξη Μητρόπουλο που προήδρευε της επεισοδιακής συνεδρίασης, φωνάζοντάς του: «Τι τους δίνεις τον λόγο (σσ. των βουλευτών της αντιπολίτευσης) ρε μαλ...;».

Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι, επίσης, ότι το μικρόφωνο έπιασε και κάποιες απρεπείς εκφράσεις του κ. Βούτση την ώρα που τελείωνε την ομιλία του. Θεωρώντας ότι είχε κλείσει το μικρόφωνό του και γυρνώντας στον διπλανό υπουργό, του είπε: «Ξέρω να χτυπάω εγώ ρε μαλ..κα»!

Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις 10 το βράδυ, οπότε και θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία την οποία έχει ζητήσει η ΝΔ

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

Πόπη Π
Σχολιάστε το άρθρο: