Επικεφαλής EuroWorking Group: Η Ελλάδα έχει λεφτά ως τον Ιούνιο

Επικεφαλής EuroWorking Group: Η Ελλάδα έχει λεφτά ως τον Ιούνιο

Η ρευστότητα στην Ελλάδα επαρκεί μέχρι τον Ιούνιο εκτίμησε ο επικεφαλής του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, σημειώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να έχουν αίσιο τέλος, αλλά όχι άμεσα.

Μιλώντας στην αυστριακή τηλεόραση, ο επικεφαλής του EuroWorking Group εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα μπορούν να ολοκληρωθούν με επιτυχία. Αλλά όχι άμεσα. Τον Ιούνιο. Έτσι τουλάχιστον ελπίζει!

Όμως, όμως είπε, οι διαπραγματεύσεις είναι σήμερα στο σημείο στο οποίο θα έπρεπε να ήταν πριν από ένα ή δύο μήνες, μη έχοντας καταστεί δυνατή έως τώρα μια συμφωνία για τη δημοσιονομική πορεία της Ελλάδα με τις επί μέρους μεταρρυθμίσεις.

Συνεπώς θεωρεί πως δεν θα υπάρξει κατά τη μεθαυριανή συνάντηση του Eurogroup, στη Ρίγα της Λετονίας, μια λίστα μεταρρυθμίσεων από την ελληνική πλευρά, που όμως θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι τέλος του μήνα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του ο Τόμας Βίζερ «από εβδομάδα σε εβδομάδα αυξάνεται η πίεση στους Έλληνες και σε εμάς για να καταλήξουμε σε αποτέλεσμα, αλλά μέχρι τον Ιούνιο ελπίζω πως θα τα έχουμε καταφέρει».