Θετικό κλίμα στο Brussels Group - Euroworking Group την Τετάρτη

Θετικά φαίνεται πως εξελίχθηκε η πρώτη μέρα της συνεδρίασης του Brussels Group στο Παρίσι.

Πιο αναλυτικά, αποφασίστηκε η διεξαγωγή Euroworking Group την Τετάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης, εξέλιξη που δείχνει έστω και μικρή πρόοδο στις συζητήσεις, ούτως ώστε να προετοιμαστεί πλέον με πιο ουσιαστικό τρόπο το Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Επιπλέον, στις χθεσινές συζητήσεις που επικεντρώθηκαν στα θέματα της μακροοικονομίας και των δημοσιονομικών μπήκε στο τραπέζι το ζήτημα του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Η ελληνική πλευρά φέρεται να επέμεινε στον στόχο του 1,2% και όπως φαίνεται αυτός ο στόχος θα γίνει αποδεκτός, σύμφωνα με πηγή πολύ κοντά στις συνομιλίες.

Στη χειρότερη περίπτωση θα γίνει αποδεκτός ένας αριθμός κοντά σε αυτό. Έλληνας αξιωματούχος που συμμετέχει στις συνεδριάσεις περιέγραψε το κλίμα στις συζητήσεις λέγοντας πως και οι δυο πλευρές προσήλθαν με ειλικρίνεια, υπήρξαν κόσμιες αντιπαραθέσεις κυρίως πάνω στο θέμα του ασφαλιστικού και στα εργασιακά.

Τόνισε ακόμη πως έχουν μπει τα δυο μέρη στη διαπραγμάτευση με τη λογική ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να βρουν τη χρυσή τομή και ότι αυτό είναι θετικό ενώ υπογράμμισε πως είναι αρκετά αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση πριν το Eurogroup.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ