Οργή Βαρουφάκη για τους ταξιτζήδες της FAZ

Έντονη ήταν η ενόχληση στο υπουργείο Οικονομικών για το δημοσίευμα της γερμανικής FAZ, στο οποίο γίνεται λόγος για "σοκαριστικές" διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών, με σκληρές εκφράσεις όπως το "οι Έλληνες συμπεριφέρθηκαν σαν ταξιτζήδες".

Το υπουργείο Οικονομικών, όπως μετέδωσε το mega, τόνισε πως το συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ακόμη, από το υπουργείο τονίζεται πως εάν δοθούν στην δημοσιότητα τα πρακτικά του Euroworking Group, τότε οι αναγνώστες της FAZ θα βρεθούν αντιμέτωποι με μία τελείως διαφορετική πραγματικότητα.

Επίσης, κύκλοι του υπουργείου τονίζουν με νόημα πως η FAZ θα πρέπει να απολογηθεί για τον τίτλο αλλά και για το περιεχόμενο του σημερινού δημοσιεύματος.

Το δημοσίευμα που "άναψε την φωτιά"

Σοκαριστικές χαρακτηρίζει Ευρωπαίος αξιωματούχος τις διαπραγματεύσεις των δανειστών με την Αθήνα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο αναφέρεται πως «οι χώρες της Ευρωζώνης δεν βλέπουν πρόοδο από την ελληνική κυβέρνηση σε ό, τι έχει να κάνει με τις απαιτούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Μια πρόσφατη συνάντηση μεταξύ των αξιωματούχων των δύο πλευρών μπορεί να περιγραφεί ακόμη και ως ''σοκαριστική''».

Σημείο κλειδί οι συντάξεις

Η απογοήτευση, όπως αναφέρει το δημοσίευμα εδράζεται στην άρνηση της Αθήνας, έτσι όπως προέκυψε από τις πρόσφατες συνομιλίες, να προχωρήσει στα μεταρρυθμιστικά μέτρα.

Μάλιστα, στέλεχος της Ευρωζώνης που πήρε μέρος στις συζητήσεις δήλωσε πως η Αθήνα δεν ήταν έτοιμη να μιλήσει για μείωση των συντάξεων του Δημοσίου. Συγκεκριμένα αναφέρει πως οι Έλληνες έστειλαν νέο εκπρόσωπό τους, τον Νίκο Θεοχαράκη που τους είπε ότι η Ελλάδα πολύ σύντομα θα ξεμείνει από χρήματα. Κάτι που όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι εκπρόσωποι της Ευρωζώνης δεν το συμμερίστηκαν απαντώντας του πως η Αθήνα θα μπορούσε να εκπληρώσει να διεθνείς υποχρεώσεις της.

«Αν δεν μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, αυτό είναι ένα εσωτερικό πολιτικό θέμα». Κατά την εφημερίδα, οι εκπρόσωποι του EuroWorking Group έδωσαν στην ελληνική κυβέρνηση διορία έως τις 20 Απριλίου για αν υποβάλλουν αποδεκτή λίστα μεταρρυθμίσεων, έτσι ώστε να γίνει η τελική αξιολόγηση στις 24 Απριλίου, στο πλαίσιο του Eurogroup.

newsit

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ