Τι μισθό παίρνουν οι ηγέτες του πλανήτη;

Ποιος είναι ο μισθός των ηγετών στον κόσμο; Σε ποια θέση είναι ο Αλέξης Τσίπρας; Ποιοι παίρνουν τα περισσότερα και ποιοι τα λιγότερα; Στις ερωτήσεις αυτές έρχεται να απαντήσει η Eurostat  με τα διαγράμματά της που «προδίδουν» τους μισθούς των ισχυρών του κόσμου.

Πιο ακριβοπληρωμένοι είναι ο Ζ. Γιούνκερ, ο Ντ. Τουσκ, ο Ξ. Μπετέλ (πρωθυπουργός Λουξεμβούργου) και η Α. Μέρκελ. Ο Αλέξης Τσίπρας με 85.479 ευρώ μισθό το χρόνο βρίσκεται στην 15η θέση.

Δεύτερος πίνακας της Eurostat δείχνει το ωρομίσθιο των ηγετών συγκρινόμενο με το μέσο κόστος εργασίας στη χώρα. Εδώ ο Έλληνας πρωθυπουργός σκαρφαλώνει στην 9η θέση.

Επίσης η ιστοσελίδα statista δημοσιεύει πόσα χρήματα «βάζουν στην τσέπη τους» οι 12 κορυφαίοι πρόεδροι και πρωθυπουργοί του πλανήτη. Το αξιοπερίεργο είναι στην κορυφή της λίστας, όπου ο Λι Χσιενγκ Λουνγκ της Ινδονησίας, λαμβάνει ως καταγεγραμμένο μισθό πάνω από ένα εκατομμύριο λίρες ετησίως, ενώ δεύτερος είναι ο Μπαράκ Ομπάμα, με μόλις 269.690 λίρες! Τελευταίος στη λίστα είναι ο Κινέζος ηγέτης Ζι Ζινπίνγκ με ετήσιο εισόδημα 14.836 λίρες.

topontiki

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

Ειρήνη Ν.
Σχολιάστε το άρθρο: