Βούτσης: Πιστεύω ότι θα υπάρξει έντιμη συμφωνία

Την πεποίθησή του ότι τελικά η Ελλάδα και οι δανειστές θα καταλήξουν σε συμφωνία εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

«Πιστεύω ότι θα υπάρξει συμφωνία, μία έντιμη συμφωνία. Αποκρυπτογραφώντας όλα όσα συνέβησαν σε όλα τα επίπεδα και δημοσίως και μη δημοσίως και στη συνάντηση με την κα Μέρκελ, που έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο σε αυτό το γίγνεσθαι, πιστεύω ότι έχουν λάβει και αυτοί τις αποφάσεις, στα όρια του να υπάρχει η Ευρωπαϊκή Ένωση και στοιχειωδώς να εκσυγχρονίζεται και να προχωράει» δήλωσε ο κ. Βούτσης μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM.

Την ίδια ώρα, κατηγόρησε τους δανειστές για μονομερείς ενέργειες, λέγοντας πως η κυβέρνηση «μονομερώς πληρώνει μέχρι το τελευταίο ευρώ κάθε απόδοση των fund που δεν είχαν μπει στο PSI του κ. Βενιζέλου, τη στιγμή που μονομερώς δεν μας δίνονται "ενέσεις" ρευστότητας από υπεσχημένα».

Επίσης, έδωσε έμφαση στο θέμα της υπέρβασης του ορίου για τα έντοκα ομόλογα κατά 1,5 δισ. που έχει ζητήσει η κυβέρνηση αλλά έχει απορριφθεί από την ΕΚΤ, σε αντίθεση- όπως ισχυρίστηκε- με προηγούμενες κυβερνήσεις που είχαν φθάσει τα 40 δισ. κάποια περίοδο, ενώ σήμερα το όριο είναι στα 15 δισ.

Ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι είναι δεμένα τα χέρια της κυβέρνησης όσον αφορά στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη: «Έχω μία μόνιμη ανησυχία για το θέμα, ότι μέχρι να φτάσουμε το καλοκαίρι δεν υπάρχει περιθώριο να γίνεται μία ουσιαστική συζήτηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη» σημείωσε.

«Ό,τι κι αν συζητάμε και με τις κόκκινες γραμμές που έχουμε βάλει ως κυβέρνηση να μην τις υπερβούμε -λιτότητα, μισθοί, συντάξεις, επιδόματα κ.λπ.- και στην καλύτερη συμφωνία που θα υπογράψουμε τώρα για γέφυρα μέχρι το καλοκαίρι που θα συζητηθούν τα μείζονα θέματα: χρέος, τα ετήσια πλεονάσματα κ.λπ., στην καλύτερη περίπτωση δεν θα έχουμε ανάσα σε σχέση με την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη. Και αυτό είναι δραματικό» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα