Τσίπρας - Μέρκελ: Κανένας άλλος ηγέτης τόση ώρα μαζί της. Παρασκήνιο

Τίποτα δεν μένει κρυφό. Τίποτα; Όχι ακριβώς. Μάθαμε σχεδόν τα πάντα για την χθεσινή μαραθώνια συνάντηση του Αλέξη Τσιπρα με την Άνγκελα Μερκελ, εκτός από αυτά που αποφάσισαν η δεν αποφάσισαν οι δυο ηγέτες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας BILD, κανένας άλλος προσκεκλημένος της Καγκελαρίου δεν έμεινε τόσες πολλές ώρες μαζί της. Κανένας άλλος προσκεκλημένος δεν είχε την προσοχή που επέδειξε η Μερκελ στον Έλληνα πρωθυπουργό.
Όμως, υπάρχει, σύμφωνα πάντα με την γερμανική εφημερίδα, και διαρροή από την ελληνική πλευρά ότι ο κ. Τσιπρας έμεινε εντυπωσιασμένος!

Σχεδόν 7 ώρες πέρασαν μαζί η Άνγκελα Μέρκελ και ο Αλέξης Τσίπρας. Από αυτές έμειναν μόνοι τους 10 λεπτά στο γραφείο της καγκελαρίου.

«Τόση προσοχή, η 60χρονη καγκελάριος δεν έχει δείξει σε κανέναν επίσημο προσκεκλημένο της όπως στον 41χρονο Αλέξη Τσίπρα», γράφει η BILD.

Για το φαγητό, η εφημερίδα γράφει ότι το στήθος πάπιας με πουρέ πατάτας και κόκκινο λάχανο αλλά και οι πιατέλες με τα τυριά μπορεί να βοήθησαν στο καλό κλίμα.

Κύκλοι και των δυο ηγετών έλεγαν ότι το κλίμα όντως ήταν πολύ καλό και ότι Τσίπρας και Μέρκελ ήρθαν πολύ κοντά.

Η Μέρκελ ήταν πραγματίστρια και με μόνο στόχο να βρεθεί λύση. Η συζήτηση ήταν πολύ ειλικρινής. Και οι δυο πλευρές είπαν ανοιχτά τις θέσεις τους.
«Συμφωνία;» αναρωτιέται ο συντάκτης του άρθρου. «Καμμία», συμπληρώνει.

Ακόμα και η εμφανώς κουρασμένη έως και χλωμή Μέρκελ διατήρησε τις δυνάμεις της για να αντισταθεί στους νέους επαναστάτες του ριζοσπαστικού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.

Περιγράφοντας την εντύπωση που άφησε στον συντάκτη η βραδιά στην καγκελαρία ήταν ότι η Μέρκελ ακροβατούσε και σα να ήθελε να γλιτώσει από κάτι.

Η Μέρκελ ξέρει ότι το κόμμα της δεν θέλει να ακούει για βοήθεια στην Ελλάδα. Και το θέμα δεν θίχτηκε. Και όλα φάνηκε να κυλούν ομαλά σε αυτή την αναπάντεχα καλού κλίματος συνάντηση στο Βερολίνο.

Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, μπορεί να έφερε τη λίστα των μεταρρυθμίσεων στο Βερολίνο, αλλά επί της ουσίας έφυγε με τα χέρια άδεια. Το ταμείο στην Αθήνα παραμένει άδειο και ακόμα παραμένει επίσης άγνωστο πως ο Τσίπρας θα πληρώσει μισθούς και συντάξεις στις 8 Απριλίου, γράφει η εφημερίδα.

Η BILD κρατάει τα καλύτερα – πάντα με επιφύλαξη – για το τέλος.

Στις 23.58, ο Τσίπρας και η ομάδα του επέστρεψαν στο ξενοδοχείο Marriott στην πλατεία Potsdamer.

Μια ώρα αργότερα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, από την σουίτα του – κοστίζει 259 ευρώ η βραδιά - παραγγέλθηκαν δυο ουίσκι.

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα