Υποδοχή με τιμές στον Τσίπρα από την Μέρκελ

Με μία λίστα από τις μεταρρυθμίσεις, που θα στείλει τις επόμενες μέρες στο Eurogroup και με μια ευρεία ατζέντα διμερών θεμάτων προσέρχεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα στο Βερολίνο, όπου έχει συνάντηση και δείπνο εργασίας με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Επί τάπητος στη συνάντηση αναμένεται να τεθούν η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου και το πλαίσιο για τα επόμενα βήματα που αποφασίστηκε στην επταμερή.

Αν και η καγκελάριος διεμήνυσε την Παρασκευή, στις Βρυξέλλες, ότι δεν περιμένει λίστα μεταρρυθμίσεων και πως η αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων είναι δουλειά των θεσμών και του Eurogroup, η ελληνική πλευρά περιμένει ότι θα γίνει μια σοβαρή και σε βάθος συζήτηση γύρω από τα θέματα των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η Αθήνα.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ενόψει της συνάντησης ότι «δεν πιέζεται από τις διαπραγματεύσεις», αλλά και ότι «τα σοβαρά θέματα που ταλανίζουν την Ευρώπη θα συζητηθούν».

Δείτε Live όλες τις εξελίξεις της κρίσιμης συνάντησης

Σε εξέλιξη βρίσκεται, στο Βερολίνο, η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Ανγκελα Μέρκελ.

Ο έλληνας Πρωθυπουργός έγινε δεκτός με κάθε επισημότητα από τη γερμανίδα καγκελάριο.

Μπαίνουν τώρα στην καγκελαρία Τσίπρας και Μέρκελ. Ξεκινάει η συνάντηση που θα κρίνει εν πολλοίς τη χρηματοδότηση μετά τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς.

Στο βάθος έξω από τον φράχτη της καγκελαρίας έχουν συγκεντρωθεί διαδηλωτές. Στα πλακάτ αναγράφεται "Τσίπρα φορολόγησε τους πλούσιους".

Ο Α. Τσίπρας συστήνει στην Α. Μέρκελ την ελληνική αντιπροσωπεία.

Στις 19.15 ώρα Ελλάδας θα γίνουν τελικά οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Η συνάντηση των δύο ηγετών δεν άλλαξε ώρα και θα πραγματοποιηθεί στις 18.00.

Και το δείπνο εργασίας μετακινήθηκε μία ώρα νωρίτερα, στις 20:00.

Βερολίνο: Δίνουμε μια τελευταία ευκαιρία στους Έλληνες

«Ξέρουμε ποιοι είναι οι Έλληνες, και θα τούς δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία να σώσουν τους εαυτούς τους» δηλώνει στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας σε τηλεγράφημα του πρακτορείου με χαρακτηριστικό τίτλο: «Η Μέρκελ θα ελέγξει το μάθημα οικονομικών του Τσίπρα»

Ενόψει της συνάντησης των δυο ηγετών, και στον απόηχο της επιστολής του πρωθυπουργού στην καγκελάριο, στο άρθρο γίνεται λόγος για πρόθεση του έλληνα πρωθυπουργού να δείξει στην γερμανίδα καγκελάριο τα πλάνα του για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Το γερμανικό πρακτορείο σημειώνει ότι η κατάσταση είναι σοβαρή για την Ελλάδα, και αυτό φάνηκε και από την δραματική επιστολή που αποκάλυψαν οι Financial Times.

Υποστηρικτές και του γερμανικού κόμματος της αριστεράς, Die Linke δίνουν το «παρών» στη συγκέντρωση υπέρ της Ελλάδας που πραγματοποιείται έξω από την Καγκελαρία στο Βερολίνο.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει η συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ.

Διαδήλωση στο Βερολίνο για τη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα