Δεν πρέπει να αναμένονται λύσεις από τη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικώς με το εάν η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ περιμένει σήμερα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να της παρουσιάσει λίστα με προτάσεις μεταρρυθμίσεων, τόνισε:«Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί έναντι του Eurogroup, όχι διμερώς έναντι της Γερμανίας».

Διευκρίνισε, πάντως, ότι η κα Μέρκελ ενδιαφέρεται φυσικά να ακούσει ποιες προτάσεις έχει η ελληνική κυβέρνηση, αλλά επανέλαβε ότι «δεν πρέπει να αναμένονται λύσεις» από τη σημερινή συνάντηση.

«Καμία διμερής συνάντηση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το Eurogroup» δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, λίγες ώρες πριν από τo τετ-α-τετ των δύο ηγετών στην Καγκελαρία.

«Δεν είπα ότι οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν θέμα των συνομιλιών. Η παρουσίαση, όμως, της λίστας αφορά το Eurogroup» προσέθεσε.

Όσον αφορά στο θέμα της διεκδίκησης πολεμικών επανορθώσεων, σημείωσε ότι δεν γνωρίζει ποια ζητήματα θα θέσει η ελληνική πλευρά, επανέλαβε, όμως, ότι η γερμανική θέση δεν έχει αλλάξει.

Αναφερόμενος στη σύσταση της γερμανικής αντιπροσωπείας στην αποψινή συνάντηση, ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε ότι την καγκελάριο θα την πλαισιώνουν συνεργάτες της, αρμόδιοι για τα οικονομικά, τα εξωτερικά και τα θέματα ανάπτυξης.

Παράλληλα, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η κα Μέρκελ έλαβε επιστολή από τον κ. Τσίπρα, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενό της, επικαλούμενος τον εμπιστευτικό χαρακτήρα της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα