Κόντρα Βούτση - Βενιζέλου στη Βουλή για τις Βρυξέλλες

Κόντρα είχαν σήμερα στη Βουλή για τα αποτελέσματα των επαφών Τσίπρα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για τις 100 δόσεις.

«Αυτό που συνέβη είναι η πιστοποίηση πως χάσαμε ένα μήνα. Σήμερα 20 Μαρτίου επιβεβαιώνουμε ότι ισχύει το πλαίσιο που συμφωνήσαμε στις 20 Φεβρουαρίου» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να  απαντήσει ο κ. Βούτσης:  «Τόσο μας τυφλώνει η πολιτική μικρότητα; Δεν βλέπουμε ότι μετά από δύο μήνες μπρος πίσω μπήκαμε σε πολιτική διαπραγμάτευση;».

Ρώτησε επίσης τον κ. Βενιζέλο: «ακούσατε να γίνεται αναφορές σε συντάξεις, μισθούς, εκποίηση πλούτου της χώρας; Φέρτε τα. Υπάρχουν υποχωρήσεις πάνω σ’ αυτά τα μείζονα ζητήματα που συγκροτούν το μείζον διακύβευμα στην Ελλάδα; Έχουμε κάνει κάποια υποχώρηση απέναντι σ’ αυτά τα πράγματα; Ελπίζω ότι δεν θα γίνει δυνατόν εμείς, αυτή η κυβέρνηση, να εφαρμόσουμε πράγματα που θα έχουν σχέση με αυτές τις επικεφαλίδες».

Σχετικά με την 7μερή σύσκεψη στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «εθελοτυφλούμε και η πλειοψηφία αυτοπαραμυθιάζεται χρησιμοποιώντας μία διπλή γλώσσα» και πρόσθεσε  ότι  «μέχρι και ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός, ο Π. Πικραμμένος, έχει συμμετάσχει σε τέτοια συνάντηση. Όλοι οι Πρωθυπουργοί το έχουν κάνει».

Υπανίχθηκε ακόμα ότι υπάρχει πρόβλημα με τον κ. Βαρουφάκη, καθώς όλοι οι πρωθυπουργοί «είχαν μαζί τους και τον Υπουργό Οικονομικών, αλλά ο κ. Τσίπρας πήγε ασυνόδευτος από τον κ. Βαρουφάκη».

Κριτική άσκησε ο κ. Βενιζέλος και κατά της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Βερολίνο: «Θα πάει μετά το χθεσινό στο Βερολίνο; Να κάνει τι; Μήπως έπρεπε να πάει νωρίτερα; Πριν ευτελιζόμαστε σε όλο τον κόσμο;». Μάλιστα  κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και για φιλοαμερικανισμό: «όλα έγιναν απροετοίμαστα με μία αδιανόητη αφέλεια με την οποία βιώνετε τον όψιμο φιλοαμερικανισμό σας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμφώνησε με την αντίδραση του Βουλευτή της ΝΔ Θ. Φορτσάκη για την πρόσκληση στον Πρωθυπουργό να μιλήσει στο Πανεπιστήμιο , κάνοντας λόγο για «στάγδην δηλητηριασμό  της Δημοκρατίας, της αίσθησης δικαίου»,  και υποστήριξε ότι η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου απουσιάζει «για να υποδηλώσει την διαφωνία της με το κατεπείγον».

«Δεν έχουμε δεσμεύσεις και το ξέρετε καλά. Είμαστε φιλοαμερικάνοι γιατί διεθνοποιήσαμε το θέμα της λιτότητας και της εναλλακτικής στρατηγικής έτσι σίτε την κρίση να πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν;» διερωτήθηκε απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Βούτσης άσκησε κριτική και στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη τον  οποίο κατηγόρησε  για την έκφραση  «σοκ και δέος» που είχε χρησιμοποιήσει:  «Επικαλείστε ένα μελλοντικό εφιάλτη, που δεν θα έρθει ποτέ στη χώρα, για να καλύψετε την παντελή απουσία του χώρου σας από τα κινήματα και τις αντιστάσεις τα προηγούμενα χρόνια, και αφετέρου την παντελή έλλειψη κριτικής σ’ αυτά που εφαρμόσθηκαν επί 5 χρόνια».

Συμπλήρωσε μάλιστα σε μία προσωπική αιχμή: «Εδώ δεν είναι εκπομπή, δεν είναι εξυπνακισμοί, δεν παίζει κανείς με τον εφιάλτη της χώρας, δεν παίζει κανείς με τον Αρμαγεδώνα».

«Ελπίζω και εύχομαι η σύστασή σας να είναι μία έμμεση σύσταση που δεν μπορείτε να κάνετε στους συντρόφους σας και σε κάποιους από τους καινούργιους συνεταίρους σας που ονειρεύονται και προπαγανδίζουν τον εφιάλτη της δραχμής», απάντησε ο Στ. Θεοδωράκης.

Στην κόντρα με τον κ. Βούτση παρενέβη και ο Αδ. Γεωργιάδης ο οποίος ανέφερε:  «Η μεγάλη επιτυχία για την οποία πανηγυρίζετε, όπως προκύπτει από το επίσημο κείμενο, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η επαναβεβαίωση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου. Το μόνο που μάθαμε από την χθεσινή συνάντηση είναι ότι τα λεφτά τελειώνουν στις 15 Απριλίου».

Στον ίδιο τόνο πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ:  «Δεν κόβετε το δούλεμα; Η τρόικα είναι εδώ, η αξιολόγηση είναι εδώ. Ζητήστε ένα συγγνώμη, κυρίως από τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά» και…   καλωσόρισε τον ΣΥΡΙΖΑ στη «φυλακή των μνημονίων»!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα