Αμερικανική παρέμβαση για την ελληνική κρίση

Την ανησυχία της εκφράζει η Ουάσιγκτον αναφορικά με την κατάσταση των σχέσεων της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους τους καθώς αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι η κόντρα που υπάρχει είναι επικίνδυνη για την παγκόσμια οικονομία.

Γι αυτό τον λόγο η οικονομική σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα, Καρολίν Άτκινσον επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, και του ζήτησε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με τις Βρυξέλλες και να υπάρξει επίσπευση των διαπραγματεύσεων ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στις ΗΠΑ, Μιχάλης Ιγνατίου, ο Γιάννης Δραγασάκης, διαβεβαίωσε την Κ. Άτκινσον ότι η Ελλάδα κάνει τα πάντα για να υλοποιηθεί η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, επεσήμανε όμως ότι μια χώρα - εννοώντας τη Γερμανία - επιχειρεί να ακυρώσει τη συμφωνία και να επιβάλλει τις δικές της θέσεις κάτι που δεν πρόκειται να γίνει δεκτό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματούχοι επικοινώνησαν με το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες στέλνοντας παρόμοιο μήνυμα για ολοκλήρωση των συζητήσεων. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Νούλαντ.

imerisia

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα