Αντιπαράθεση Βρούτση - Στρατούλη για τις δηλώσεις Ρωμανιά

Συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με τον Γιώργο Ρωμανιά και την κυβέρνηση, έδωσε σήμερα ο τέως υπουργός Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την καταπολέμηση της διαφθοράς, ενώ και ο Χρήστος Σταϊκούρας αμφισβήτησε ευθέως τη δημοσιονομική τεκμηρίωση του νομοσχεδίου.

Στην παρέμβασή του για το νομοσχέδιο, ο κ. Βρούτσης προκάλεσε την κυβέρνηση να ανακοινώσει αυξήσεις στις συντάξεις, εάν όντως θεωρεί πως οι αναλογιστικές μελέτες για το Ασφαλιστικό βασίστηκαν σε ψευδή στοιχεία, όπως είχε ισχυριστεί ο γ.γ. Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Ρωμανιάς: «Εφόσον υπάρχουν κρυμμένα χρήματα, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα: Καταθέστε τροπολογία σήμερα και αυξήστε τις συντάξεις! Αν δεν το κάνετε αυτό, εμπαίζετε τους ανθρώπους προεκλογικά και μετεκλογικά» ανέφερε ο τέως υπουργός Εργασίας, επαναλαμβάνοντας πως η Εθνική Αναλογιστική Αρχή κινείται στο πλαίσιο των κανόνων και των οδηγιών της Κομισιόν, «χωρίς παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις υπουργών».

«Μου προκαλεί πραγματικά εντύπωση που ο υπουργός Εργασίας, που με τον νόμο 4092 /2012 και τις κυβερνήσεις που στήριξε, οδήγησε σε σφαγιασμό των συντάξεων από 25 έως 50%, καλεί την κυβέρνηση να δώσει αυξήσεις στους συνταξιούχους και να αποκαταστήσει τη σφαγή που έκανε. Είναι στη σφαίρα του παραλόγου!» απάντησε ο αρμόδιος υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης.

«Προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι, πριν αποκαταστήσει την παλιά καταστροφή, να σώσει τους συνταξιούχους απ' την καταστροφή που είχατε προϋπολογίσει για φέτος» συνέχισε ο κ. Στρατούλης. «Αν υλοποιούσαμε ως κυβέρνηση απ' τη μέρα που αναλάβαμε, ό,τι είχε προγραμματίσει η προηγούμενη, θα έπρεπε να κάνουμε 15% μείωση των επικουρικών συντάξεων, να αφαιρέσουμε 398 εκατ. ευρώ (όπως γράφεται στον προϋπολογισμό) και να αυστηροποιήσουμε τα εισοδηματικά κριτήρια για το ΕΚΑΣ, ώστε να μειωθεί η δαπάνη του κατά 100 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, υπογράψαμε την εγκύκλιο να δοθεί το ΕΚΑΣ με τα περσινά κριτήρια. Για να μην πούμε για τον νέο μαθηματικό τύπο για το εφάπαξ, που θα μετέτρεπε εφάπαξ των 28.000 έως 35.000 ευρώ, σε εφάπαξ 3.500 ευρώ για δουλειά και εισφορές μιας ζωής! Εμείς παγώσαμε την εφαρμογή του τύπου και προτεραιότητά μας είναι να τον βελτιώσουμε».

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα