Λιτός βίος με προσλήψεις και αυξήσεις σε προνομιούχους συνομιλητές

Ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Δένδιας, στην οποία κάνει λόγο για «λιτό βίο για τους φορολογούμενους» , με «‘άνευ όρων’ επαναπροσλήψεις και μισθολογικές αυξήσεις για τους προνομιούχους συνομιλητές της Κυβέρνησης σε ΕΡΤ και ΔΕΗ».

Ο κ. Δένδιας καταλήγει στην ερώτησή του:

«Ερωτάται ο κ. Υπουργός: α) Κατά πόσο συνάδουν προς τις αρχές δημοσιονομικής εποπτείας και εταιρικής διακυβέρνησης, αλλά και τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί ‘λιτού βίου’ και ισοσκελισμένων προϋπολογισμών οι ως άνω πρωτοβουλίες επανόδου στο καθεστώς της ΕΡΤ ΑΕ και πρόσθετων μισθολογικών αυξήσεων στη ΔΕΗ ΑΕ; β) Δεσμεύεται η Κυβέρνηση ότι οι ως άνω πρωτοβουλίες δεν θα επιβαρύνουν οικονομικά τους φορολογούμενους, το συμφέρον των οποίων είναι ταγμένες να υπηρετούν;».

Σε άλλη ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, ο κ. Δένδιας αναφέρεται στην πολιτική αβεβαιότητα που  προκαλεί διακοπή πίστωσης προς ελληνικές εισαγωγικές επιχειρήσεις και απειλεί με ελλείψεις αγαθών και αυξήσεις τιμών στην αγορά και ερωτά τους συναρμόδιους υπουργούς: «τι μέτρα προτίθενται να λάβουν προκειμένου να αποκατασταθεί διεθνώς η εμπιστοσύνη προς την εθνική οικονομία και τις ελληνικές επιχειρήσεις;».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα