Βερολίνο: Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έκλεισε οριστικά

Οριστικό τέλος στις διεκδικήσεις της Ελλάδας επιχειρεί να βάλει η Γερμανία για το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων το οποίο άνοιξε χθες στην Βουλή.

Στο Βερολίνο, οι εκπρόσωποι της Ανγκελα Μέρκελ αλλά και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βομβαρδίστηκαν σήμερα από ερωτήσεις για το θέμα.

Ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, Στέφαν Ζάιμπερτ είπε ότι η Γερμανία γνωρίζει της ηθικές της υποχρεώσεις, γνωρίζει την ιστορική της ευθύνη αλλά στο θέμα των αποζημιώσεων προς την Ελλάδα δεν αλλάζει τίποτα. «Το θέμα αυτό έχει κλείσει οριστικά, νομικά και πολιτικά», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχει κλείσει και το θέμα του αναγκαστικού δανείου.

Για τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, ο εκπροσωπος της Μέρκελ είπε ότι δεν τις γνωρίζει αλλά αν υπάρχουν τέτοιες απειλές επαναλαμβάνω ότι το θέμα αυτό έχει κλείσει οριστικά.

Ο Ζάιμπερτ είπε επίσης δεν έχει τεθεί απο κανέναν Έλληνα πρωθυπουργό αυτό το θέμα και δεν το έθεσαν όταν πήγαν στο Βερολίνο ούτε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ούτε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε, Μάρτιν Γέγκερ. Είπε ότι δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα ούτε συνομιλίες για το θέμα των αποζημιώσεων.

«Υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα στην Ευρώπη που τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε από κοινού με την Ελλάδα για το πως θα τα λύσουμε». Πρόσθεσε μάλιστα με νόημα: «Υπάρχει και ο δρόμος των διεθνών δικαστηρίων».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα