Παππάς: Ο Σόιμπλε υποστηρικτής αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη

Με σκληρή γλώσσα απάντησε στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο υπουργός Επικρατείας. «Ο κ. Σόιμπλε είναι ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση. Οι σημερινές δηλώσεις του είναι επίσης σαφές ότι απευθύνονται στο εσωτερικό και εσωκομματικό ακροατήριο του» ανέφερε ο Νίκος Παππάς.

«Αυτές οι δηλώσεις είναι ασύμβατες τόσο με τη θεσμική θέση που κατέχει όσο και με την προσδοκία που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για εξεύρεση μίας νέας λύσης. Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με την πορεία προς μία ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.

Σόιμπλε: Πρώτα το πρόγραμμα μετά η βοήθεια

Η Ελλάδα πρώτα θα πρέπει να έλθει σε συμφωνία με τους θεσμούς σε σχέση με την επίτευξη των όρων του μνημονίου και μετά θα εκταμιευτεί η βοήθεια προς την Αθήνα, υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Τίποτε δεν θα συμβεί πριν από αυτό», σημείωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ σε δηλώσεις του μετά το Ecofin.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν έχει πρόσθετες πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Σε ότι αφορά στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, δήλωσε ότι ο Ελληνας υπουργός, Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ο μόνος μεταξύ των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης που θεώρησε ότι δεν έχει χαθεί χρόνος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα