Πρόταση αποφυλάκισης για Μιχαλολιάκο - Παππά

Οι εισαγγελείς Εφετών κ.κ. Προβατάρης και Ασπρογέρακας προτείνουν στην εισήγησή τους στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο της αντικατάστασης της προφυλάκισης των Νίκου Μιχαλολιάκου και Χρήστου Παππά, ενόψει της λήξης της 18μηνης κράτησής τους, που αποτελεί το ανώτατο χρόνο προφυλάκισης κατηγορουμένου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Προβατάρης ζητεί για τον Νικ. Μιχαλολιάκο την καταβολή χρηματικής εγγύησης, ύψους 125.000 ευρώ, και τη διατήρηση των όρων του παραπεμπτικού βουλεύματος για την Χρυσή Αυγή, που προέβλεπε κατ' οίκον κράτηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος του Νικ. Μιχαλολιάκου από την ανάκριση έχουν οριστεί εκτός της προφυλάκισης και άλλοι όροι, για πράξεις που του αποδόθηκαν μετά την άσκηση ποινικής δίωξης.

Αντίστοιχα, για τον Χρήστοι Παππά, προτείνεται η αντικατάσταση της προφυλάκισής του με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της παράδοσης διαβατηρίου, της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του Νομού Αττικής, της απαγόρευσης μετακίνησης με πλωτά ή εναέρια μέσα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα 3 φορές τον μήνα και της διανυκτέρευση στην οικία του.

Πλέον, το λόγο έχει το Συμβούλιο Εφετών το οποίο και θα αποφανθεί, για το αν θα γίνουν δεκτές ή όχι οι προτάσεις των δύο εισαγγελικών λειτουργών ως προς τους περιοριστικούς όρους.

Ανάλογη πρόταση αναμένεται το επόμενο διάστημα και για το συγκατηγοροούμενό τους βουλευτή, Ιωάννη Λαγό, η προσωρινή κράτηση του οποίου επίσης λήγει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα