Πότε θα ανακοινώνεται τελικά ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Δραματικές φαίνεται ότι είναι οι διαβουλεύσεις λόγω εσωκομματικών διαφωνιών για την ανακοίνωση του υποψήφιου προσώπου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ενώ επρόκειτο να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον κοινό υποψήφιο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για την Προεδρία της Δημοκρατίας με διάγγελμά του από το Μέγαρο Μαξίμου αυτό ακυρώθηκε. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου η ανακοίνωση για της υποψηφιότητας θα γίνει την Τρίτη μετά το κρίσιμο Eurogroup.

Νωρίτερα το απόγευμα ο Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Εξερχόμενος της σύσκεψης, ο κ. Καμμένος απέφυγε τις δηλώσεις. Από το Μαξίμου αναχώρησε επίσης και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος αντιδρά σε επιλογή υποψηφίου ο οποίος έχει ψηφίσει το Μνημόνιο.

Ήδη το πρωί της Κυριακής, ο Γαβριήλ Σακκελαρίδης ανακοίνωσε ότι «αργά» σήμερα το βράδυ πρόκειται να υπάρξει η ανακοίνωση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Φαβορί παραμένει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα. Ωστόσο, σε συζήτηση που είχε γίνει προ ημερών στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν και άλλες σκέψεις πέραν του Έλληνα Επιτρόπου χωρίς ωστόσο να επεκταθούν σε ονόματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τo huffingtonpost, την ίδια ώρα, στα δημοσιογραφικά γραφεία τα ονόματα τα οποία επίσης ακούγονται ως πιθανές υποψηφιότητες είναι εκείνα του Προκόπη Παυλόπουλου αλλά και της Ιωάννας Καρυστιάνη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα