Δένδιας: Πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ζημιά για τον τόπο

Πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ζημιά για τον τόπο. Θυμάστε ότι ο κύριος Πρωθυπουργός τον χαρακτήρισε «ατύχημα». Από εκεί και πέρα, εάν η κοινωνία απορρίψει την πρότασή μας και επιλέξει κάτι άλλο θα δούμε και εμείς την πορεία μας», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας. 

Την ίδια στιγμή, απαντώντας για το ποιος είναι ο πήχης στη Νέα Δημοκρατία για την επόμενη μέρα, ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι «η Νέα Δημοκρατία οφείλει και πρέπει να υπερασπιστεί ακόμα και τώρα, 48 ώρες και κάτι πριν κλείσουν οι κάλπες, να κερδίσει τις εκλογές την Κυριακή.  Αυτή είναι και η συνταγματική μας υποχρέωση και το θεσμικό μας καθήκον εάν πιστεύουμε αυτά που λέμε και τα πιστεύουμε πάρα πολύ».

Ο κ. Δένδιας αναφερόμενος στην προεκλογική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας και την επιλογή της «κινδυνολογίας», υπογράμμισε ότι «η λέξη κινδυνολογία προϋποθέτει ότι υπάρχει φασαρία χωρίς κίνδυνο. Εγώ δεν το συμμερίζομαι αυτό. Η εντύπωσή μου είναι ότι πραγματικά υπάρχει κίνδυνος στη χώρα. Και αυτό προκύπτει από ένα σαφές γεγονός, ότι οι τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι τελείως αόριστες στην καλύτερη περίπτωση, αντιφατικές και ιδιαίτερα επικίνδυνες στη χειρότερη περίπτωση.

Το αν εμείς το παρουσιάσαμε σωστά ή λάθος αυτό είναι ένα δεύτερο θέμα που σας ξανά λέω, είμαι έτοιμος να το συζητήσω. Μπορεί να έχουμε όποιες ευθύνες θέλετε.  Υπάρχει ιστορικό που η αρνητική διαφήμιση υπήρξε εξαιρετικά προκλητική. Θυμίζω ότι ο Μάικλ Δουκάκης έχασε εκλογές στην Αμερική από τον Τζορτζ Μπους με αρνητική διαφήμιση και όχι με θετικό μήνυμα. Άρα είναι θέμα επικοινωνιακού επιπέδου.

Επί της ουσίας όμως αυτό που πρέπει να συζητήσουμε είναι έχει δίκιο ο ΣΥΡΙΖΑ ή έχει δίκιο η Νέα Δημοκρατία;  Και νομίζω η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που θέτει συγκεκριμένα προαπαιτούμενα για την αγορά από τη δευτερογενή αγορά κρατικών ομολόγων και κανένα από αυτά τα προαπαιτούνται δεν πληρούνται από όσα ο ΣΥΡΙΖΑ λέει, είναι πολύ καλό αντικείμενο συζήτησης αντί να συζητάμε την εκστρατεία μας».

Ο κ. Δένδιας σχολιάζοντας την απόφαση της ΕΚΤ, για την αγορά από τη δευτερογενή αγορά κρατικών ομολόγων, τόνισε: «Εγώ αξιολογώ ότι όπως είναι τα πράγματα τώρα υπάρχει ένα πολύ μεγάλο θέμα για την Ελλάδα και επιτρέψτε μου να σας το εξηγήσω.

Ο κος Ντράγκι επιτρέπει να αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ομόλογα στη δευτερογενή αγορά, δηλαδή αφού βρεθεί πρώτα κάποιος να τα αγοράσει μετά θα τα αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Θέτει 4 παραμέτρους.  Ο ΣΥΡΙΖΑ τις αρνείται και τις 4.

Πρώτον, να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι δεν πρόκειται να συζητήσει καν με την τρόικα, πόσο μάλλον να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Δεύτερον, να υπάρχει πρόγραμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας καταθέτει κανένα πρόγραμμα με το δεν θα καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Λέει απλώς και γενικά και αόριστα θα διαπραγματευτώ.

Τρίτον, για να υπάρχει δευτερογενής αγορά ομολόγων  πρέπει πρώτα κάποιος να τα αγοράσει. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένας ο οποίος να είναι διατεθειμένος να αγοράσει ελληνικά ομόλογα παγκοσμίως.

Τέταρτον, ότι ούτως ή άλλως μας λέει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ότι εμείς, δηλαδή αυτοί, έχουν αγοράσει το ποσοστό των ελληνικών ομολόγων, έχουμε περάσει τη νόρμα μας.  Άρα για να ξανά αγοράσουν πρέπει πρώτα να εξοφλήσουμε κάποια. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει δεν πρέπει να εξοφλήσει τίποτα.

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, γιατί μου κάνει τεράστια εντύπωση ο κος Τσίπρας βγήκε και πανηγύριζε εχθές.  Για ποιο πράγμα ακριβώς;  Εδώ όλη αυτή η ιστορία είναι μια πορεία συγκεκριμένη με βήματα, με αριθμούς.  Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρατηρούμε την πιο αφηρημένη προεκλογική εκστρατεία που έχω δει στη ζωή μου.  ..δικαιοσύνη, ανθρωπιστική κρίση, πονεμένα, ωραία λόγια.  Επί του συγκεκριμένου κάτι, λυπάμαι να πω, δεν θυμάμαι να έχουμε ακούσει.

enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα