Σαμαράς: Δεν θα γίνει εδώ σοβιέτ, δεν θα γίνει κομμουνισμός

Με τα δημοσκοπικά ευρήματα να δείχνουν πως η ψαλίδα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο μειώνεται, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις μεγαλώνει, το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας έχει αποφασίσει να σκληρύνει τη στάση του με πρωταγωνιστή τον Αντώνη Σαμαρά.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Μαρκόπουλο, ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του, λέγοντας πως το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα σκοπεύει να αφήσει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια να μαραζώσουν, αναφερόμενος στις συμβάσεις παραχώρησης σε ξένους επενδυτές.

Φυσικά αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος δήλωσε πως τους ελεγκτικούς μηχανισμούς θα τους φέρει υπό την εποπτεία του ίδιου του πρωθυπουργού, με τον Αντώνη Σαμαρά να αναφέρει χαρακτηριστικά: "θέλει να φέρει ΕΥΠ, ΣΔΟΕ, ΑΣΕΠ στο γραφείο του πρωθυπουργού, τέτοια πράγματα ούτε στις κομμουνιστικές χώρες δεν γίνονται, δεν θα γίνει εδώ σοβιέτ, δεν θα γίνει κομμουνισμός".

Φέρνοντας δε ως παράδειγμα την παραχώρηση σε ιδιώτες 14 αεροδρομίων και την κριτική που έχει δεχθεί η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε ότι "εδώ έχουμε διαφορετικότητα νοοτροπιών και έχουμε δύο διαφορετικούς κόσμους".

Αυτές οι φράσεις περί σοβιέτ αναμένεται να προκαλέσουν τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες ώρες, καθώς ακόμα δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος από τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη ο οποίος είχε αναφέρει πως η δική μας γενιά δεν θα παραδώσει τη χώρα στην Αριστερά.

Ο κ. Σαμαράς έκανε μία βόλτα και στην πόλη τού Μαρκόπουλου και συνομίλησε με αρκετούς πολίτες, ενώ ολοκλήρωσε την επίσκεψή του σε τυροκομείο της περιοχής που έχει εξαγωγικό χαρακτήρα και είναι μια επιτυχημένη οικογενειακή επιχείρηση.

«Ζήσαμε από κοντά την εικόνα της ελληνικής εξωστρέφειας, της επιχειρηματικής προόδου. Ξεκινάς από κάτι μικρό, έχεις όνειρο και το κάνεις μεγάλο, όπως εδώ ο πρότυπος σταθμός τυροκομείου. Με μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, τα οποία "φωτογραφίζουν" και δείχνουν τι μπορεί να κάνει ο Έλληνας όταν έχει και μεράκι, και πίστη, και εξωστρέφεια, και πιστεύει στην ανάπτυξη. Ανάπτυξη με μειωμένους φόρους. Το λέω απέναντι σε εκείνους που με ιδεοληψία θέλουν οι φόροι συνέχεια να ανεβαίνουν. Τέτοιες επιχειρήσεις αποδεικνύουν την τεράστια προοπτική του Έλληνα επιχειρηματία, αρκεί να το πιστέψει», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα