Τελεσίγραφο ΝΔ: Πας μην ων μεθ’ ημών, καθ’ ημών

Ο τόνος με τον οποίο έβαλε ο πρωθυπουργός τα διλήμματα των εκλογών, παραπέμπει στο τελεσίγραφο των Αθηναίων στους Μηλίους «πας μην ων μεθ’ ημών, καθ’ ημών», ρίχνοντας τις γέφυρες με όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Σε μια εμφανή προσπάθεια να χωρίσει το εκλογικό σώμα στα δύο, ο κ. Σαμαράς μίλησε από το βήμα του ΕΒΕΑ για «δύο κόσμους», «δύο μοντέλα», «δύο αντιλήψεις», ανεβάζοντας κατακόρυφα την οξύτητα και την πίεση προς τους ψηφοφόρους των κομμάτων που βρίσκονται μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

Σάλος από το αρνητικά σποτ της Ν.Δ.

Σε αυτό το πνεύμα κινείται και η νέα σειρά των σποτ που βγήκαν χθες στον αέρα και προεξοφλούν την ολική καταστροφή της χώρας στις 26 του μήνα, εάν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε προεκλογική συγκέντρωση που έκανε το βράδυ της Κυριακής, ο υπουργός Υγείας έδωσε τον εμφυλιοπολεμικό τόνο που ήθελε λέγοντας ότι «η δικιά μας η γενιά δεν θα παραδώσει τη χώρα στην Αριστερά. Ο,τι υπερασπίστηκαν οι παππούδες μας γενναία με τα όπλα, θα το υπερασπιστούμε εμείς με την ψήφο μας την Κυριακή».

Και προχώρησε, δίνοντας στις εκλογές χαρακτήρα σύγκρουσης μεταξύ δύο κόσμων: «Είναι η σύγκρουση ανάμεσα στον κόσμο της ελευθερίας και της πατρίδας, ανάμεσα στις αξίες της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας που εκπροσωπούμε εμείς και στον ισοπεδωτισμό που εκπροσωπεί η Αριστερά».

«Δεν θα νικήσει η Αριστερά», κατέληξε ο Μάκης Βορίδης.

Έντονη αντίδραση της Κουμουνδούρου για την ομιλία του Μάκη Βορίδη στον Ασπρόπυργο αλλά και για το αρνητικό τηλεοπτικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να απαντήσει με ισχυρή δόση χιούμορ και με ελπιδοφόρο μήνυμα.

Κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίαζαν χθες (Δευτέρα) ότι «το πραγματικό πρόσωπο της Ν.Δ. και του ακροδεξιού λαϊκισμού του Αντώνη Σαμαρά αποκαλύφθηκε πανηγυρικά», με τον Πάνο Σκουρλέτη να χαρακτηρίζει τα λεγόμενα του κ. Βορίδη «μισαλλόδοξες εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις που δεν έχουν προηγούμενο στη μεταπολιτευτική περίοδο».

Στον αντίποδα, ο Αλέξης Τσίπρας προέβαλε τη βασική της αρχή ότι «με τη δημοκρατία δεν παίζουμε», υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έρχεται για να ενώσει τους έλληνες πολίτες και να εκφράσει τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας. Η δημοκρατία θα νικήσει».

Όσον αφορά τις επιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας στις (υποτιθέμενες) προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία, η Κουμουνδούρου απάντησε ως εξής: «Η μονταζιέρα του κ. Σαμαρά “ξέχασε” να αναφέρει ότι η υπό διαβούλευση πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εισφορά επί των πιστωτικών συναλλαγών θα “επιβαρύνει αποκλειστικώς τα πιστωτικά ιδρύματα και θα περιορίζεται σ’ ένα μικρό ποσοστό επί της αξίας των συναλλαγών” όπως ρητά αναφέρεται στην ομιλία του Αλ. Τσίπρα»

«Μόνο το ψέμα και η λάσπη τούς έχουν απομείνει για να υπερασπιστούν την καταστροφική τους πολιτική» κατέληγε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά τη διαδικασία προσλήψεων εκπαιδευτικών, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στη Ν.Δ. ότι «η αναφορά σε “κομματικές προσλήψεις” του ΣΥΡΙΖΑ από την εκπρόσωπο τύπου της Ν.Δ. κάνει να γελάνε ακόμα και οι πέτρες», ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνησή του «όχι μόνο δεν θα καταργήσει το ΑΣΕΠ, αλλά θα το θωρακίσει και θα το αναβαθμίσει ουσιαστικά».

efsyn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα