Δένδιας: Το πισωγύρισμα θα είναι καταστροφή

Παραμένω αισιόδοξος πως η Νέα Δημοκρατία, θα επικρατήσει τελικά. Η ανάδειξη του “κινδύνου ΣΥΡΙΖΑ” και η προβολή των δικών μας θέσεων είναι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος, καθώς  συγκρούονται δύο διαφορετικές αντιλήψεις κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας, στην εφημερίδα «Κεφάλαιο».

Την ίδια στιγμή επισήμανε ότι «το διακύβευμα των εκλογών αυτών είναι πολύ βαθύτερο από το απλοϊκό “μνημόνιο-αντιμνημόνιο” και ευρύτερο από την αποφυγή ή όχι του GREXIT. Τα ερωτήματα που θέτουν οι κάλπες είναι: Θα βαδίσουμε τον δύσκολο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, των τομών και αλλαγών ή θα υποχωρήσουμε άτακτα στο παρελθόν;. Θα απελευθερώσουμε την Οικονομία και την επιχειρηματικότητα ή θα περιχαρακώσουμε τον Κρατισμό; Θα λειτουργούμε με ευνομία και συνταγματική τάξη ή θα επανέλθει η ανομία; Για μένα, το πισωγύρισμα θα είναι καταστροφή. Πιστεύω όμως ότι ο Ελληνικός λαός είναι αρκετά ώριμος, για να την αποτρέψει, με την ψήφο του».

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί άλλαξε εκλογική περιφέρεια και αν σχετίζεται η αλλαγή αυτή με την μεταγραφή της Άντζελας Γκερέκου, τόνισε: «Η Κέρκυρα είναι η πατρίδα μου.  Στην Κέρκυρα μεγάλωσα, εκεί άνοιξα το δικηγορικό μου γραφείο και εκεί βρίσκεται το πατρικό μου σπίτι. Οι δεσμοί που έχω μαζί της δεν αλλάζουν. Όπως άλλωστε έχω διαβεβαιώσει τους συμπατριώτες μου,  εφόσον εκλεγώ με την ψήφο των πολιτών στη Β΄ Αθήνας,  η Κέρκυρα, πέρα από τους τρεις βουλευτές που εκλέγονται εκεί θα διαθέτει επιπλέον έναν, έστω κι αν έχει εκλεγεί σε διαφορετική περιφέρεια. Από την άλλη, η Β΄ Αθήνας με τις αντιθέσεις και τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, αποτελεί την πιο μεγάλη και αντιπροσωπευτική περιφέρεια της επικράτειας.

Με θητεία σε 4 καίρια Υπουργεία γνωρίζω σε βάθος τα κοινωνικά προβλήματα που προκάλεσε η κρίση επισώρευσε, τους κινδύνους και τις ανάγκες. Είναι μια πρόκληση να προωθήσω το κυβερνητικό ή το κοινοβουλευτικό μου έργο σε αυτήν την περιφέρεια και εδώ μπορώ να προσφέρω τα περισσότερα.

Αλίμονο αν μπορούσα να καθορίζω την ένταξη Βουλευτών στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Θα ήταν επίσης αντιδεοντολογικό και θα συνιστούσε παρέμβαση, να κάνω εκτίμηση για οποιονδήποτε υποψήφιο Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Κερκύρας. Άλλωστε η εκλογή γίνεται με σταυρό προτίμησης και οι πολίτες είναι αυτοί που θα κρίνουν και θα αποφασίσουν».

Ο κ. Δένδιας, αναφέρθηκε και στα “κόκκινα” δάνεια  υπογραμμίζοντας: «Κατέθεσα στον δημόσιο διάλογο την πρόταση για τα “κόκκινα” στεγαστικά δάνεια, η οποία συνδέεται την εξέλιξη που θα έχουν σε  μακροχρόνιο ορίζοντα, π.χ. 10 ετών, οι πραγματικές αξίες των ακινήτων.

Πρόκειται για πρόταση με αρκετά κοινά σημεία με  αντίστοιχες λύσεις που εφαρμόσθηκαν στις ΗΠΑ, την Ιρλανδία και την Ισπανία. Φυσικά και στη μία περίπτωση και  στην άλλη  δεν πρόκειται για  λύσεις που αποσκοπούν στη διευκόλυνση των “μπαταχτσήδων”, καθώς προβλέπονται ή προτείνονται αντίστοιχες διασφαλίσεις για την αποτροπή του συγκεκριμένου ενδεχομένου. Χωρίς όμως την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των “κόκκινων δανείων”  με ρεαλιστικές λύσεις - και όχι βέβαια με την παραπλανητική “σεισάχθεια” που εξαγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ –  επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας είναι δύσκολο να υπάρξει».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα